17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiri World Cup 2002

Stiri World Cup 2002

Arbitrul italian Pierluigi Collina a studiat pe video jocul finalistelor Cupei Mondiale, Germania si Brazilia. „Nu le-am studiat pentru a vedea gesturile negative sau simularile jucatorilor, ci pentru a intelege tactica celor doua echipe, lucru care ma ajuta sa arbitrez mai bine“, a spus Collina. Italianul s-a declarat satisfacut de cei doi asistenti. Collina a mai arbitrat cu suedezul Leif Lindberg, dar nu si cu englezul Philip Sharp. Despre arbitrul de rezerva, scotianul Hugh Dallas, Pierluigi Collina a spus ca este unul dintre cei mai buni prieteni ai sai.

Regele Abdallah al II-lea al Iordaniei va asista la finala Cupei Mondiale, in cadrul vizitei sale de trei zile in Japonia. „Regele Abdallah al II-lea va asista, potrivit programului sau, la finala Cupei Mondiale, care se va disputa intre reprezentativele Germaniei si Braziliei“, a spus un oficial din cadrul Ministerului iordanian al Afacerilor Externe. In cursul vizitei sale axate pe relatiile economice bilaterale, care incepe astazi, in Japonia, regele Abdallah urmeaza sa se intilneasca cu imparatul Akihito si cu premierul Junichiro Koizumi. Aceasta este cea de-a doua vizita in Japonia a suveranului hasemit, care a fost instaurat pe tron in 1999, dupa moartea tatalui sau, regele Hussein.

Senol Gunes ar putea renunta, dupa terminarea Cupei Mondiale, la functia de antrenor al reprezentativei Turciei. „Imi voi anunta decizia dupa meciul cu Coreea de Sud“, a spus Gunes. Contractul lui Senol Gunes cu Federatia Turca de Fotbal este valabil pina in anul 2004. Prefectul Adil Yazar a anuntat ca la Trabzon va fi ridicata o statuie a echipei nationale a Turciei, dupa ce, in urma cu citeva zile, a spus ca antrenorul Senol Gunes va avea o statuie in acest oras. De asemenea, Primaria orasului Duzce a decis ca mai multe strazi sa poarte numele jucatorilor echipei nationale. Primaria orasului Malatya a anuntat ca un pasaj pietonal care se afla in stadiu de constructie va purta numele fundasului Bulent Korkmaz.

Conducerea Federatiei Croate de Fotbal a confirmat ca Mirko Jozici va parasi functia de selectioner al echipei nationale, in urma rezultatelor slabe obtinute la Cupa Mondiala. Selectionata Croatiei a fost eliminata in faza grupelor, dupa ce s-a clasat pe locul trei in Grupa G, inregistrind o victorie, in fata Italiei, cu scorul de 2-1, si doua infringeri, cu Mexic, scor 0-1, si cu Ecuador, scor 0-1. Numele noului selectioner va fi anuntat pe 12 iulie. Favorit la preluarea acestei functii este antrenorul formatiei Rijeka, Zlatko Kranjcar.

Antrenorul echipei Anderlecht Bruxelles, Aime Anthuenis, ar putea deveni noul selectioner al reprezentativei Belgiei. Anthuenis, in virsta de 48 de ani, care a mai fost selectionerul Belgiei, este principalul favorit la preluarea functiei avuta de Robert Waseige, care a devenit antrenorul formatiei Standard Liege. Alti candidati la postul de selectioner al Belgiei sint Eric Gerets si Rene Vandereycken.

Antrenorul spaniol Javier Clemente ar putea deveni noul selectioner al echipei nationale a Poloniei. Clemente, care este dorit de presedintele Federatiei Poloneze de Fotbal, Michal Listkiewicz, ar urma sa-l inlocuiasca pe Jerzy Engel, care a fost demis dupa parcursul slab al Poloniei la Cupa Mondiala. Tehnicianul spaniol a pregatit, in sezonul trecut pe Tenerife, echipa care a retrogradat in liga a doua spaniola. Clemente a mai antrenat reprezentativa Spaniei si formatiile Athletic Bilbao, cu care a cistigat doua titluri de campion in Spania, Atletico Madrid, Betis Sevilla si Olympique Marseille.

Portarul de rezerva al echipei nationale a Japoniei, Yoshikatsu Kawaguchi, l-a acuzat pe selectionerul Philippe Troussier ca nu l-a folosit la Cupa Mondiala deoarece era convins ca este homosexual, a anuntat site-ul datasport.it. „Am fost titular in pregatiri, dar Troussier m-a trecut rezerva dupa penultimul amical, pierdut cu scorul de 0-3, in fata Norvegiei. De atunci antrenorul a fost foarte dur cu mine si m-a insultat. Dupa citeva zile, in timpul unui antrenament m-a facut homosexual. Atunci am inteles ca nu mai am nici o speranta de a fi titular“, a spus Kawaguchi, care evolueaza la echipa Portsmouth, in liga a doua engleza. Kawaguchi, care a dezmintit faptul ca ar fi homosexual, a mai spus despre tehnicianul francez al nationalei nipone ca „doreste ca jucatorii sai sa fie ca niste roboti care sa-i asculte directivele“. Portarul japonez nu a jucat nici un minut la turneul final al Cupei Mondiale, titular fiind Seigo Narazaki.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS