12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024

Finala granzilor

Turcia si Coreea de Sud se vor intilni astazi in finala mica

Finala Cupei Mondiale se va disputa miine, la Yokohama, de la ora 14.00, intre echipele Germaniei si Braziliei. Din cele 32 de echipe prezente la actualul Mondial, doar doua au mai ramas in cursa pentru cucerirea pretiosului trofeu. Germania si Brazilia, doua dintre marile puteri ale lumii fotbalistice, se vor bate miine pentru cucerirea celei de-a 17-a editii a Cupei Mondiale. Confruntarea de la Yokohama este asteptata cu sufletul la gura de lumea fotbalului, fiind pentru prima oara cind ambele grupari se intilnesc in finala. Curios, Germania si Brazilia s-au calificat greu la turneul final, de pilda teutonii asigurindu-si prezenta la competitia din Japonia si Coreea de Sud doar dupa un meci de baraj cu Ucraina. Avantajate oarecum si de programul turneului, intilnindu-se doar in ultimul act al turneului final, Brazilia si Germania au avut insa un parcurs foarte bun in grupe si in fazele eliminatorii. Germania nu a jucat deloc spectaculos, multumindu-se de cele mai multe ori sa marcheze un gol si sa conserve rezultatul pina la final. In schimb, Brazilia, cu supervedetele Ronaldo, Rivaldo sau Ronaldhinho marcind aproape meci de meci, a incintat prin evolutiile de vis.

Rudi Voeller nu il poate titulariza pe Ballack. „Eroul tragic“ al Germaniei, asa cum l-a numit presa, pentru ca a dat golul calificarii in finala si a incasat un cartonas galben in acelasi joc, va privi meciul din tribuna, fiind suspendat. Selectionerul neamt a fost diplomat si de aceasta data, afirmind ca Brazilia are prima sansa la cucerirea trofeului. Inaintea semifinalei, Voller a spus ca echipa Coreei de Sud este favorita si a iesit exact invers. Brazilianul Cafu va intra azi in istoria fotbalului, fiind primul jucator care evolueaza in trei finale consecutive ale Cupei Mondiale.

Acest meci va fi arbitrat de italianul Pierluigi Collina, care ii va avea ca asistenti pe englezul Philip Sharp si pe suedezul Leif Lindberg, in timp ce scotianul Hugh Dallas va fi arbitru de rezerva.

Finala mica se va disputa astazi, la Daegu, de la ora 14.00, intre formatiile Turciei si Coreei de Sud. Sustinuti frenetic de zeci de mii de suporteri la fiecare intilnire, dar favorizati si de arbitri necunoscuti din tari exotice, „roboteii“ lui Guus Hiddink au trimis la plimbare nationale titrate, precum Portugalia, Italia si Spania, dar drumul lor spre marea finala a fost stopat de Germania. Oricum, evolutia coreenilor la acest Mondial a dat peste cap calculele specialistilor. Trei jucatori coreeni, Hwang Sun Hong, Choi Jin-Cheul si Kim Nam-Il, sint incerti pentru finala mica.

De partea cealalta, Turcia a fost, intr-adevar, o surpriza placuta, baietii lui Senol Gunes fiind insa lipsiti de noroc in semifinala cu Brazilia, cind au ratat nepermis de mult.

Aceasta partida va fi arbitrata de Saad Mane (Kuweit), asistenti urmind sa fie Ali Al Traifi (Arabia Saudita) si Hector Vergara (Canada). Mexicanul Felipe Ramos Rizo va fi arbitru de rezerva.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS