14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportMiracolul coreean!

Miracolul coreean!

Optimile Cupei Mondiale
Coreea de Sud – Italia 2-1
• Au marcat: Seol Ki Hyeon ’88, Ahn Jung Hwan ‘117 / Vieri ’18
Coreea de Sud: Lee Woon Jae – Choi Jin Chul, Kim Tae Young (’63, Hwang Sun Hong), Hong Myung Bo (’83, Cha Du Ri), Kim Nam Il (’68, Lee Chun Soo) – Lee Young Pyo, Park Ji Sung, Song Chong Gug, Yoo Sang Chul – Ahn Jung Hwan, Seol Ki Hyeon. Antrenor: Guus Hiddink.
Italia: Buffon – Panucci, Iuliano, Maldini, Coco – Zambrotta (’72, Di Livio), Tommasi, C. Zanetti – Totti, Del Piero (’61, Gattuso), Vieri. Antrenor: Giovanni Trapattoni.
• Eliminat: Totti ‘103.
• A arbitrat: Byron Moreno (Ecuador).

Pentru meciul din optimi cu Coreea de Sud, care s-a disputat ieri, pe arena „Daejeon World Cup Stadium“, selectionerul Italiei, Giovanni Trapattoni, a renuntat la sistemul sau favorit, 4-4-2, folosind unul mai incisiv, 4-3-3, cu un trident ofensiv alcatuit din Totti, Del Piero si Vieri. La rindul sau, tehnicianul coreenilor, Guus Hiddink, a folosit sistemul 3-5-2, aglomerind mijlocul terenului in speranta ca va ingreuna faza de constructie a italienilor, privindu-i astfel pe cei trei atacanti de pase utile.

Trupa lui Hiddink a inceput in forta meciul si a avut ocazia sa deschida scorul inca din minutul cinci, dar J.H. Ahn a ratat penaltiul acordat de arbitrul ecuadorian Moreno pentru un fault inutil facut in careu de catre Panucci. Italienii au condus la pauza cu 1-0, prin golul marcat de Vieri (’18), care a reluat cu capul de la cinci metri centrarea din corner a lui Totti.

Vazindu-se cu sacii in caruta, Trapattoni a revenit la sistemul sau favorit, 4-4-2, inlocuind in minutul 61 un atacant (Del Piero), cu un mijlocas (Gattuso). Hiddink a profitat de greseala facuta de omologul sau italian si a schimbat un fundas cu un atacant, marind astfel potentialul ofensiv al formatiei sale. In minutul 88, Coreea de Sud a egalat, K.H. Seol profitind de o gafa monumentala a lui Panucci si executindu-l pe Buffon cu un sut din mijlocul careului mare.

Cele doua reprize de prelungire ale partidei s-au jucat pe contre, ambele echipe trecind de citeva ori pe linga golul calificarii, iar italienii au evoluat din minutul 103 in inferioritate numerica, Totti fiind eliminat pentru primirea celui de-al doilea cartonas galben. Miracolul corean s-a produs in minutul 117, cind J.H. Ahn a inscris cu capul, trimitind Italia acasa si calificind trupa lui Hiddink in sferturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS