13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBucuriile si supararile antrenorului Rosca

Bucuriile si supararile antrenorului Rosca

La recentele Campionate Internationale ale Romaniei, atletii de la CSM Craiova au cucerit 26 de medalii, cele mai multe fiind obtinute de sportivii pregatiti de antrenorul Eleodor Rosca. La inceputul saptaminii trecute, Rosca a fost felicitat de secretarul de stat Nicolae Marasescu pentru aceste rezultate, dar si criticat. In prezent, Rosca se afla cu atletii care-i antreneaza intr-un cantonament de pregatire la Poiana Brasov. Inainte de a urca in „Poiana Soarelui“, i-am adresat citeva intrebari.

– Cum se explica aceste ultime rezultate de la CI ale Romaniei?

– Asa cum va explica de ani de zile directorul clubului nostru: prin talentul si munca sportivilor in conditiile cunoscute de austeritate bugetara. N-are sens sa mai dezvolt acest subiect, cred ca lumea este deja plictisita. Personal, sint bucuros pentru rezultatele sportivilor mei.

– Am inteles ca ati fost felicitat, dar si criticat de secretarul de stat Marasescu pentru rezultatele de la aceste ultime competitii?

– N-am fost criticat pentru rezultate, ci pentru faptul ca atletii-soti Denisa Costescu – Ovidiu Olteanu au abandonat intrecerile de la CI ale Romaniei. Si, ca sa fiu corect, are dreptate domnul ministru. Nu doresc sa intru in alte amanunte, dar supararea demnitarului MTS este intemeiata. Prieteneste le-o spun, celor doi atleti, si eu sint suparat! Denisa Costescu (CSM-CS Olimp) si Ovidiu Olteanu (CS Olimp-Farul) au trecut, anul trecut, printr-o perioada dificila. Venind in Craiova, datele problemei s-au schimbat in bine, iar Denisa a iesit in aceasta primavara campioana mondiala universitara. Intelegeti? Abandonul lor a deranjat. Dar nu-i un capat de tara. Timpul este in favoarea lor. Sint convins ca totul va fi OK, sint doi atleti seriosi.

– Ce competitii urmeaza acum?

– La sfirsitul lunii iulie, Capitala va gazdui CN de seniori si tineret. Si sper ca sportivii pregatiti de mine, V. Balut, D. Costescu, V. Bolozan, D. Petrescu, A. Cucerzan, M. Olteanu si S. Barcan, sa urce pe podium. Depinde numai de ei. In functie de rezultatele de la CN, vor fi alcatuite loturile pentru CE din Germania. Cred in putinta si vointa lor, ca sa ma exprim asa.

– Altceva?

– A revenit, din Spania, sotia si fiica mea, sotia jucind, dupa cum stiti, in campionatul iberic de handbal. De ce spun asta? Am bucurii si familiale, nu numai profesionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS