10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGilortul Tirgu Carbunesti joaca astazi promovarea

Gilortul Tirgu Carbunesti joaca astazi promovarea

Chiar daca s-au incheiat campionatele de fotbal la toate cele trei esaloane, in seria a V-a a Diviziei C nu se cunoaste inca echipa promovata. Motivul il constituie tergiversarea gasirii unei solutii care sa multumeasca ambele parti in cazul meciului dintre Gilortul Tirgu Carbunesti si Electrica Timisoara.

Toate comisiile pe la care a trecut acest caz au incercat sa gaseasca o solutie, dar aceasta a nemultumit una din parti, care a contestat decizia la forul superior comisiei respective. Dupa ce a trecut pe la Comitetul de Urgenta, Comisia de Disciplina, Comisia de Apel si Comitetul Executiv al FRF, iata ca Gilortul Tirgu Carbunesti, echipa revelatie a acestui sezon in fotbalul gorjean, isi joaca ultima sansa de a promova in Divizia B.

La incheierea returului Gilortul ocupa pozitia a doua in clasament, cu 62 de puncte, fiind devansata de Minerul Motru cu doar un punct avans. O victorie in meciul de astazi, care se va disputa de la ora 17.00, pe stadionul „Electroputere“ din Craiova, ar aduce echipa din Carbunesti pe primul loc in serie, un rezultat de egalitate fiind favorabil motrenilor.

„Daca vom promova in Divizia B, va fi un miracol“

Primarul localitatii Tirgu Carbunesti si presedinte de onoare al Gilortului, Cristian Pasti, a spus ca echipa sa nu mai poate rata acum promovarea: „Noi ne vom apara sansele in mod cu totul special la Craiova, pentru ca echipa a trecut in ultima perioada prin multe socuri. Toate aceste lucruri nu au facut decit sa ne intareasca si sa ne mobilizeze si sint convins ca dupa cele 90 de minute de joc, bucuria va fi foarte mare in orasul Tirgu Carbunesti.“

Cu toate ca nu si-a propus ca obiectiv in acest sezon decit clasarea pe un loc trei in serie, Gilortul este la un pas de o mare performanta, care chiar si pentru cei care au realizat-o este de necrezut: „Daca vom promova in Divizia B va fi un miracol pentru ca noi am fost o echipa fara posibilitati extraordinare. Dar am reusit in acest an sa ne facem la Carbunesti si o baza sportiva ultramoderna, dar si o echipa care sa lupte pentru promovare.“

De mai multe ori, echipa din Carbunesti a fost la un pas de desfiintare din lipsa de sustinere financiara, dar de fiecare data primarul Toader Pasti a gasit o solutie. De asemenea, de mai multe ori, si chiar si in aceasta editie de campionat, Gilortul a ramas fara antrenori, dar jucatorii si-au continuat singuri pregatirea. In aceste conditii, chiar si locul doi este considerat unul onorabil pentru acest sezon, iar Consiliul Local a propus deja premierea echipei pentru acest obiectiv indeplinit.

Se va apela la juniori

Conducerea de la Carbunesti a contestat suspendarile dictate de Comisia de Disciplina impotriva a cinci dintre componentii de baza ai echipei, dar pentru moment s-a renuntat deoarece Comitetul Executiv aminase din nou judecarea acesteia. In aceste conditii, s-a apelat si pentru meciul cu Electrica la citiva dintre juniorii de la Gilortul pregatiti de antrenorul Sorin Gaman. Acesta ne-a declarat ca sase dintre fotbalistii sai s-au pregatit in ultima saptamina in cantonamentul de la Carbunesti

Pe linga cele cinci suspendari ale jucatorilor s-a mai procedat si la suspendarea terenului si a unor oficiali ai clubului fara a exista insa dovezi concrete in privinta vinovatiei acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS