13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDuval s-a impus printre protagonistii Raliului Banatului

Duval s-a impus printre protagonistii Raliului Banatului

In week-end-ul trecut s-a desfasurat, la Timisoara, Raliul Banatului, a treia etapa a Campionatului National de Raliuri. Aceasta competitie s-a disputat pe asfalt si a avut un traseu de 251,8 kilometri, dintre care 94 de kilometri (37 %) au reprezentat cele 13 probe speciale. Din cele 48 de echipaje care au luat startul in cursa, numai 32 au reusit sa ajunga la final, restul fiind nevoite sa abandoneze. La Raliul Banatului a participat si echipajul craiovean Nistor Duval / Gheorghe Nemes (Citroen Saxo), care, in urma unei evolutii foarte bune, a obtinut rezultate de exceptie.

Primul loc la F2

a revenit Craiovei

Competitia a inceput vineri cu o superspeciala care s-a desfasurat in Timisoara si la care au asistat peste 3.000 de spectatori. Fiind o proba scurta, cu jaloane, in care indeminarea pilotilor a contat mai mult decit puterea masinilor, Nistor Duval a obtinut timpul de 1.57.0, reusind sa-l invinga astfel pe campionul national Titi Aur (Seat Cordoba WRC), la o diferenta de o secunda si doua sutimi, si pe vicecampionul Mihai Leu (Hyundai Accent WRC; A 8), la o diferenta de sase secunde si trei sutimi.

In ziua a doua a Raliului Banatului s-au desfasurat si celelalte 12 probe speciale, in care echipajul Duval / Nemes a avut o evolutie constant buna, obtinind rezultate pe masura: locul 12 in clasamentul general, pozitia a 5-a la grupa A si primul loc la clasa F2. Urcind pe prima treapta a podiumului clasei F2, cuplul Duval / Nemes a inregistrat un rezultat exceptional, beneficiind insa si de abandonul favoritilor Pitigoi / Terzi (Hyundai Coupe; A 7) si Grigorescu / Dumitriu (Renault Maxi Megane; A 7). Luind in considerare aceste rezultate, se poate concluziona ca, desi a revenit la competitiile pe asfalt dupa noua ani de absenta, pilotul craiovean Nistor Duval s-a acomodat cu astfel de curse mai repede decit credeau majoritatea specialistilor, impunindu-se inca de pe acum printre protagonistii actualei editii a CNR.

Cu toate acestea, sportivul craiovean sustine ca inca nu si-a intrat complet in ritm: „Concurez deocamdata doar la 30 % din capacitatea mea, dar, cu fiecare competitie la care particip, ma acomodez din ce in ce mai mult cu cursele si, pe parcurs, voi obtine rezultate mai bune. Astept cu interes partea a doua a CNR, cind se va concura pe macadam, iar puterea masinilor nu va mai conta atit de mult fata de indeminarea pilotilor.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS