16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Campioana rusinii

Grupa A

Danemarca – Franta 2-0

• Au marcat: Rommedahl ’22, Tomasson ’67.

Danemarca: Sorensen – Helveg, Laursen, Henriksen, Jensen – Rommedhal, Tofting (’78, B. S. Nielsen), Poulsen (’75, Bogelund), Gravesen, Jorgensen (’46, Gronkjaer) – Tomasson. Antrenor: M. Olsen.

Franta: Barthez – Candela, Thuram, Desailly, Lizarazu – Wiltord (’83, Djorkaeff), Vieira (’70, Micoud), Makelele, Zidane – Dugarry (’53, D. Cisse), Trezeguet. Antrenor: R. Lemerre.

• A arbitrat: M. Pereira (Portugalia).

Campioana mondiala en-titre, Franta, a fost eliminata de la actuala editie a Mondialului, dupa ce a fost invinsa ieri de Danemarca. Francezii erau condamnati sa cistige cu 2-0, insa pe stadionul din Incheon a iesit exact invers, danezii invingind la acest scor. Danemarca, viitoarea adversara a Romaniei de la Europenele din 2004, a jucat ieri excelent, portarul Barthez s-a vazut nevoit sa scoata de doua ori balonul din plasa, la golurile marcate de Rommedahl si Tomasson. Acesta din urma, care este un atacant de rasa, a marcat pina in prezent patru goluri, in timp ce campionii rusinii, adica francezii, nu au fost in stare sa inscrie macar o singura data in cele trei meciuri disputate in grupa, fiind singura campioana mondiala care reuseste o astfel de „performanta“.

Franta este umilita: paraseste Cupa Mondiala alaturi de echipe marunte, ca Arabia Saudita, Slovenia sau Polonia. Nu ne ramine decit sa le spunem supervedetelor franceze „Drum bun!“ spre Paris. In Franta domneste o atmosfera sumbra, toata tara fiind consternata de dezastrul reprezentativei nationale. Danezii s-au calificat in optimi si vor juca, pe 15 iunie (ora 14.30), cu formatia de pe locul doi din grupa F.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS