17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiri World Cup 2002

Stiri World Cup 2002

Fostul fotbalist argentinian Diego Armando Maradona a spus ca reprezentativa Braziliei nu are nici o sansa de a cistiga titlul mondial sub conducerea selectionerului Luis Felipe Scolari. „Scolari doreste tot timpul sa fie in atentia publicului. Brazilia nu are nici o sansa la Cupa Mondiala si vinovat este Scolari. Am impresia ca Scolari crede ca el este cel care a inventat fotbalul. Numai jucatorii pot salva Brazilia, deoarece ei intra pe teren“, a spus Maradona. Fostul fotbalist argentinian nu a putut intra pe teritoriul Japoniei, tara gazda a Cupei Mondiale, deoarece autoritatile japoneze nu i-au dat viza, din cauza problemelor cu drogurile pe care le-a avut. In schimb, sud-coreenii i-au garantat lui Maradona ca va putea intra in tara pentru a asista la meciurile din cadrul Cupei Mondiale. In prezent, Maradona este comentator la un post de televiziune. „Argentina este aproape de a cistiga al treilea titlu mondial si este pregatita sa infrunte orice fel de provocari“, a spus Maradona.

Biletele achizitionate de un inalt responsabil al FIFA pentru meciul Suedia-Argentina, care va avea loc miercuri, in Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal, au fost gasite pe piata neagra, a anuntat purtatorul de cuvint al forului fotbalistic international, Keith Cooper. Cooper a precizat ca secretarul general al FIFA, Michel Zen-Ruffinen, i-a cerut presedintelui Confederatiei Asiatice de Fotbal (AFC), Mohamed Bin Hamman, din Qatar, membru al Comitetului Executiv al FIFA, sa initieze o ancheta pentru a descoperi modul in care mai multe bilete cu numele sau au fost descoperite in posesia unor suporteri englezi. Din motive de securitate, toate biletele pentru meciurile din cadrul Cupei Mondiale din Coreea de Sud si Japonia sint nominale si sint inregistrate de catre FIFA cu un numar de serie. Keith Cooper a adaugat ca Bin Hammam, care a revenit duminica in tara sa, s-a aratat „stupefiat“ de acest incident. „Oficialul FIFA este cu adevarat socat si este incapabil sa inteleaga cum s-a putut intimpla acest lucru“, a spus Cooper. Toti membrii Comitetului Executiv al FIFA au dreptul sa achizitioneze zece bilete pentru fiecare meci din primul tur al competitiei si cite cinci pentru urmatoarele faze ale CM 2002.

Un vietnamez a fost ucis cu lovituri de cutit in urma unui scandal izbucnit intre mai multi barbati care au pariat pe meciurile din cadrul Cupei Mondiale din Coreea de Sud si Japonia. Barbatul respectiv, a carui identitate nu a fost facuta publica, a fost ucis in timpul unui scandal izbucnit dupa ce unul dintre pariori a refuzat sa achite o datorie in valoare de sapte dolari, suma pe care o pierduse dupa ce a pariat pe meciurile ce au avut loc luni in cadrul competitiei mondiale. Ucigasul a reusit sa fuga de la locul faptei, dar s-a predat a doua zi politiei. Presa a anuntat ca 27 de persoane care au pariat ilegal pe meciurile din cadrul CM 2002, au fost arestate in aceasta saptamina, in urma unei actiuni de lupta impotriva pariurilor clandestine.

FIFA a anuntat ca francezul Fabien Barthez este primul portar desemnat „omul meciului“ la actuala editie a Cupei Mondiale, in urma prestatiei pe care a avut-o in partida dintre echipele Frantei si Uruguayului, scor 0-0, care s-a disputat joi, la Busan, in grupa A a turneului final. Barthez, care activeaza la echipa Manchester United, a cistigat duelurile cu jucatorii uruguayeni Sebastian Abreu, Dario Silva si Alvaro Recoba si a reusit astfel sa salveze de la infringere selectionata franceza. In cazul in care ar fi fost invinsa de selectionata Uruguayului, Franta, care a pierdut, cu scorul de 0-1, meciul cu Senegal, ar fi ratat calificarea in optimile de finala. Coechipierul lui Barthez, mijlocasul Zinedine Zidane, care nu a evoluat pina in prezent in nici un meci din cadrul Cupei Mondiale, a fost desemnat cel mai sexy fotbalist francez, in urma unui sondaj realizat de revista Grand Stade si de institutul CSA, pe un esantion de 519 femei. Dintre femeile chestionate, 28 la suta considera ca Zidane este cel mai atragator jucator din selectionata Frantei. Bixente Lizarazu este preferat de 24 la suta dintre cele care au participat la sondaj. Pe locul trei in acest clasament se afla Emmanuel Petit, cu 11 la suta din voturi. Urmeaza Fabien Barthez, cu sase la suta, Marcel Desailly si Thierry Henry, cu cite patru la suta din voturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS