10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIbericii, primii calificati in optimi

Ibericii, primii calificati in optimi

Grupa B

Spania – Paraguay 3-1

• Au marcat: Morientes ’53, ’69, Hierro ’82-p / Puyol ’10-a.

Spania: Casillas – Juanfran, Hierro, Nadal, Puyol – Luis Enrique (’46, Helguera), Valeron (’84, Xavi), Baraja, De Pedro – Raul, Tristan (’46, Morientes). Antrenor: Jose Antonio Camacho.

Paraguay: Chilavert – Arce, C. Ayala, Gammar, Caceres – Caniza (’77, Struway), Gavilan, Acuna, Paredes – Cardozo (’62, Campos), Santa Cruz. Antrenor: Cesare Maldini.

• A arbitrat: Gamal El-Ghandour (Egipt).

Clasament: 1. Spania – 6p; 2. Africa de Sud – 1p; 3. Paraguay – 1p; 4. Slovenia – 0p.Spania a cistigat cu 3-1 partida cu reprezentativa Paraguayului, desfasurata ieri la Jeonju, devenind astfel prima selectionata calificata in optimile turneului final. Elevii lui Camacho au acumulat sase puncte dupa doua meciuri si ocupa primul loc in grupa B. Partida a fost dominata categoric de iberici, care au facut cam tot ce au vrut pe teren, in timp ce sud-americanii lui Cesare Maldini au inceput in forta, deschizind scorul in minutul 10, dupa care s-au resemnat.

De fapt, spaniolii au marcat cele patru goluri ale disputei, desi au cistigat cu 3-1. La primul gol al meciului, Arce a sutat puternic, portarul Casillas a respins in fata, mingea l-a lovit pe spaniolul Puyol si a intrat apoi in poarta. Autogolul lui Puyol a avut darul de a-i trezi pe spanioli si peste citeva secunde Raul a avut o ocazie de egalare. Atacantul de la Real Madrid, care a avut o evolutie remarcabila, a fost initiatorul tutror actiunilor ofensive ale ibericilor.

In repriza secunda, desi nu s-a fortat prea mult, Spania a punctat de trei ori in poarta celebrului Chilavert. Morientes a marcat doua goluri, in minutele 53 si 69, iar Hierro a inchis tabela, transformind un penalti acordat pentru un fault comis de Ayala asupra lui Raul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS