Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

Fotbal. Divizia B

Pandurii au incheiat sezonul pe locul noua

Echipa gorjeana de fotbal Pandurii a incheiat editia 2001-2002 a campionatului Diviziei B pe locul noua in seria a doua. Desi in urma cu trei etape, echipa antrenata de Emil Sandoi era pe pozitia a cincea a clasamentului, infringerile suferite in ultimele trei jocuri au adus formatia Pandurii doar pe locul noua. In ultimul meci din aceasta editie de campionat, fotbalistii de la Pandurii au pierdut la Medias meciul cu Gaz Metan, scor 2-1 pentru gazde, golul echipei gorjene fiind inscris de Vintilescu, in minutul 70. In jocul de la Medias a revenit ca titular la Pandurii si Adrian Arcanu, jucator care in ultima vreme a fost in refacere dupa o accidentare la genunchi. De asemenea, in acest joc a debutat in poarta echipei Pandurii portarul Balaet, care se pregateste cu Pandurii de un an. In ceea ce priveste programul viitor al echipei, antrenorul Emil Sandoi a spus ca astazi va reveni la Tirgu Jiu si va continua pregatirile cu echipa locala.

(M.P.)

Pentru promovarea in Divizia C

Chimia Craiova joaca barajul la Motru

Meciul de baraj dintre campioanele judetelor Dolj si Mehedinti, Chimia Craiova, respectiv ASA Real Vinju Mare, programat pe 8 iunie, de la ora 11.00, se va disputa la Motru, desi initial AJF Gorj stabilise ca acesta sa se desfasoare la Tirgu Jiu. Simbata, pe stadionul „Municipal“ din Tirgu Jiu va avea loc concertul „Tineretul Anti-drog“ al trupelor 3 Sud Est si Animal X. Directorul DTS Gorj, Marius Vlaicu, a spus, dupa ce a fost respinsa cererea AJF Gorj de a organiza meciul de baraj pe stadionul „Municipal“, bazele sportive preluate de primarie trebuie folosite in primul rind pentru sport si apoi pentru spectacole. „Meciul ar fi trebuit sa se dispute la Tirgu Jiu pentru ca sint alte conditii de cazare pentru echipe. La Motru este un teren mai bun, dar vestiarele sint in renovare. Am avut de ales intre Carbunesti si Motru, dar am preferat Motru pentru ca stadionul de acolo poate gazdui citeva mii de spectatori“, a spus secretarul AJF Gorj, Daniel Baloi.

(M.P.)

Handbal (M)

U Petrolul a revenit in Liga Nationala

In turneul de promovare de la Bucuresti (sala Floreasca), handbalistii de la U Petrolul Craiova au cistigat toate cele trei meciuri disputate: 33-22 cu Universitatea UCM Resita, 23-18 cu Ambro Suceava si 40-26 cu HC Sighisoara. Au promovat in Liga Nationala: U Petrolul Craiova si Ambro Suceava. Antrenorii Paul Stuparu si Sebastian Dobreanu au folosit urmatorul lot: Rusu, Coada, Stinga, Mincu, O. Pavel (golgheterul echipei), Fl. Pavel, Coman, Vaduvan, Soanca, Ene, Bucur, Marinica. Craiovenii au fost felicitati, iar in zilele urmatoare s-ar parea ca vor fi recompensati. Oricum, o merita din plin. Campionatul primei ligi incepe pe 15 septembrie, iar oltenii isi vor relua pregatirile in jurul datei de 10 iulie. Altele vor fi problemele din Liga Nationala, astfel ca pe linga sala din Valea Vlaicii – de care oltenii vor beneficia in sfirsit din acest sezon -, este nevoie de un buget adecvat primei ligi si intarirea lotului cu cel putin trei jucatori.

(I.J.)

Baschet (M). Turneul de promovare in Divizia A

U Carol I s-a clasat pe locul patru

La sfirsitul saptaminii trecute s-a desfasurat in Sala Sporturilor din Brasov turneul final de promovare in Divizia A, la start aliniindu-se sase formatii. Dupa trei zile de concurs, clsamentul final a aratat astfel: 1. CSU Ploiesti; 2. CST Alexandria; 3. Farul Constanta; 4. U Carol I Craiova; 5. CSU Galati; 6. Automatica Bucuresti. Primele doua clasate – CSU Ploiesti si CST Alexandria – au promovat in Divizia A. Formatia craioveana a obtinut doua victorii (81-71 cu CSU Galati, 79-70 cu Automatica Bucuresti) si trei infringeri. Meciul CST Alexandria – CSU Galati a iesit cu scintei, terminind partida in doar doi jucatori. „Echipa noastra a avut o comportare meritorie. Nu puteam mai mult, mai ales ca nu am avut sprijin financiar. Ne-am prezentat cu opt jucatori, care joaca doar din placere, in timp ce baschetbalistii celorlalte formatii beneficiaza de contracte, prime si salarii. Am avut un culoar favorabil in lupta pentru promovare, dar n-am avut sprijin financiar. In sezonul viitor va fi mult mai greu, mai ales ca au retrogradat Steaua si Sportul Studentesc, doua grupari de traditie, care vor lupta sa revina in prima liga“, a spus antrenorul echipei U Carol I, Marius Toma.

(M.S.)

Box. Cupa Mondiala pe echipe

Romania joaca azi cu SUA

Lotul national de box al Romaniei, format din 12 pugilisti, participa in aceasta saptamina, la Cupa Mondiala pe echipe, care se desfasoara in capitala Kazahstanului, Astana, si la care sint inscrise cele mai bune 12 reprezentative nationale din lume. Formatia Romaniei, pregatita de antrenorul coordonator Francisc Vastag si de secunzii Valentin Vrinceanu si Traian Georgia, va evolua in aceeasi grupa cu echipele SUA si Thailandei. Din lotul Romaniei fac parte urmatorii pugilisti: Sorin Tanasie (categoria 48 kg), Bogdan Dobrescu (cat. 51 kg), Vasile Sandu (cat. 54 kg), Viorel Simion (cat. 57 kg), Marius Alexandru (cat. 60 kg), Ion Ionut (cat. 63 kg), Victor Puiu (cat. 67 kg), Traian Vijdea (cat. 71 kg), Ilie Iulian (cat. 75 kg), Claudiu Risco (cat. 81 kg), Gheorghe Dubavai (cat. 91 kg) si Andrei Crivat (cat. plus 91 kg). Pugilistii Marian Simion, Dorel Simion, Waldemar Cucereanu si Lucian Bute nu au efectuat deplasarea la Astana. Echipa Romaniei va intilni astazi reprezentativa SUA.

(M.F.)

Exit mobile version