6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportStiri World Cup 2002

Stiri World Cup 2002

Autoritatile japoneze au inchiriat un vapor care va fi folosit ca inchisoare temporara pentru huliganii arestati in timpul Cupei Mondiale, acestia urmind sa fie transportati cu acesta intr-un centru de detentie din Ushiku, in apropiere de Tokyo. Autoritatile din Japonia au inchiriat vasul respectiv, care urmeaza sa stationeze pe malul insulei Hokkaido, gindindu-se in principal la suporterii englezi, care sint recunoscuti pentru comportamentul lor violent. „Inchirierea acestui vas ne costa foarte mult, dar credem ca vom avea nevoie de acesta de cel putin doua sau trei ori. Huliganii englezi vor fi incuiati in cabinele de la bord, unii ar putea fi chiar retinuti aici o perioada, dupa care vor fi transportati la un centru de detentie“, a spus purtatorul de cuvint al Ministerului Justitiei, Koichi Yamasaki.

Doi suporteri au calatorit cu trenul timp de doua saptamini, de la Frankfurt la Seul, pentru a asista la meciul de deschidere al Cupei Mondiale. Germanul Jorg Heinisch si elvetianul Carlo Farsang au parcurs 12.000 de kilometri, cu trenul, din orasul german Frankfurt pina la Vladivostok (Rusia), de unde au fost nevoiti sa ia avionul spre Seul. „Eu si Carlo facem deseori astfel de calatorii, Cupa Mondiala o putem urmari si la televizor, dar calatoria pina in Coreea, nu“, a afirmat Jorg Heinisch. Cei doi suporteri vor asista numai la meciul Franta – Senegal, care se va disputa astazi, la Seul, urmind ca miine sa se intoarca in Germania.

Vicepresedintele Federatiei de Fotbal din Germania (DFB), Franz Beckenbauer, a spus ca reprezentativa Germaniei nu poate depasi sferturile de finala ale Cupei Mondiale din Coreea de Sud si Japonia. „Selectionata Germaniei nu este inca atit de valoroasa pentru a se califica in semifinalele competitiei mondiale, jucatorii tineri nu au destula experienta, dar cred ca este posibila calificarea in sferturile de finala“, a precizat Beckenbauer, care este presedintele Comitetului de organizare a editiei din anul 2006 a CM de fotbal, ce va fi gazduita de Germania.

Responsabilii FIFA au confirmat ca mijlocasul Roy Keane, exclus din lotul Irlandei pentru Cupa Mondiala de fotbal, nu va putea fi inlocuit de un alt jucator. Purtatorul de cuvint al FIFA, Keith Cooper, a amintit ca regulamentul forului fotbalistic international permite inlocuirea unui jucator cu cel mult 24 de ore inaintea primului meci al echipei sale, dar acest lucru este posibil numai in cazul in care fotbalistul respectiv a suferit o accidentare grava, confirmata de medic. „Roy Keane nu s-a accidentat, motiv pentru care nu poate fi inlocuit. In absenta unui dosar medical, orice cerere privind inlocuirea acestuia va fi refuzata“, a explicat Keith Cooper. Keane a fost trimis in Europa, dupa ce a criticat conditiile de pregatire oferite echipei si a avut mai multe discutii aprinse cu selectionerul Mick McCarthy si cu restul echipei irlandeze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS