10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportReal Madrid a cistigat o finala magnifica

Real Madrid a cistigat o finala magnifica

Bayer Leverkusen a fost ocolita de sansa, Casillas facind minuni in poarta spaniolilor

Real Madrid 2

Bayer Leverkusen 1

• Stadion „Hampden Park“, spectatori: 52.000.

• Au marcat: Raul ‘9, Zidane ’45 / Lucio ’14.

Real Madrid: Cesar (’67, Casillas) – Salgado, Hierro, Helguera, Roberto Carlos – Figo (’61, McManaman), Makelele (’73, Flavio Conceicao), Zidane, Solari – Raul, Morientes. Antrenor: Vincente del Bosque.

Bayer Leverkusen: Butt – Sebescen (’65, Kirsten), Lucio (’90, Babici), Zivkovici, Placente, Ramelow – Schneider, Ballack, Bastuerk – Neuville, Brdarici (’38, Berbatov). Antrenor: Klaus Toppmoller.

• Au arbitrat: Urs Meier – Francesco Buragina, Felix Zuger.

Real Madrid a cistigat miercuri seara pentru a noua oara trofeul acordat celei mai bune echipe de club din Europa. In meciul de la Glasgow, echipa spaniola a beneficiat de sustinerea a 18.000 de suporteri, in timp ce numai 7.000 de spectatori au fost suporterii formatiei din Leverkusen.

Nu numarul mai mic de suporteri a dezavantajat-o pe Bayer, ci absenta a doi dintre cei mai buni fotbalisti ai sai – fundasul Nowotny si mijlocasul Ze Roberto -, spre deosebire de Real, care a beneficiat de aportul tuturor vedetelor sale. De fapt, starurile echipei din capitala Spaniei au si facut diferenta pe tabela de marcaj, Raul (‘9) si Zidane (’45) inscriind din pasele lui Roberto Carlos. Pentru Bayer a marcat fundasul Lucio (’14), care a reluat cu capul de la sase metri o centrare de pe stinga a lui Schneider. Desi au avut la dispozitie o repriza pentru a egala, fotbalistii germani nu au reusit sa penetreze poarta aparata de Cesar si, din minutul 67, de Casillas, in ciuda unor mari oportunitati de a inscrie. Cel putin in ultimele secunde de joc, cind nemtii atacau cu portarul H.J. Butt in careul advers, Iker Casillas a salvat incredibil in doua situatii succesive, scotind de pe linia portii baloanele sutate de adversari.

Del Bosque a spus ca Real merita sa cistige trofeul

La conferinta de presa sustinuta la sfirsitul partidei de pe stadionul „Hampden Park“, antrenorul spaniol Vincente del Bosque a spus ca echipa Real Madrid merita sa cistige trofeul Ligii Campionilor, deoarece traseul formatiei sale in cadrul acestei competitii a fost impecabil: „A fost o finala foarte dificila pina in ultimele momente. Sintem foarte multumiti, deoarece traseul echipei a fost impecabil in acest sezon al Ligii Campionilor. Echipa Bayer Leverkusen ne-a creat multe probleme. Jucatorii formatiei germane au luptat pina la fluierul final. Toti jucatorii mei au evoluat foarte bine si toti merita acest trofeu, chiar si cei care au stat pe banca de rezerve. Portarul Cesar s-a accidentat la glezna, motiv pentru care am fost nevoit sa-l inlocuiesc. Nu-mi amintesc ca portarul unei alte echipe sa fi fost schimbat in timpul unei finale a Ligii Campionilor. Consider ca golul reusit de Zidane a fost splendid atit din punct de vedere tehnic, cit si estetic.“

Toppmöller este multumit

Tehnicianul echipei Bayer Leverkusen, Klaus Toppmöller, a precizat ca este foarte multumit de prestatia formatiei pe care o pregateste, deoarece jucatorii au dat tot ceea ce au avut mai bun. Toppmöller a adaugat ca daca cineva i-ar fi spus la inceputul sezonului ca va ajunge in finala Ligii Campionilor, l-ar fi trimis la azil. „Meciul a fost senzational. Am jucat foarte bine in prima repriza, dar, din pacate, la pauza eram condusi. Uneori, am simtit ca echipa Real se afla in dificultate. Cu toate acestea, dupa ce Lucio ne-a adus egalarea, am comis o noua greseala, iar Zidane, care este un fotbalist de clasa mondiala, a marcat un gol senzational. Cred ca nimeni nu poate reprosa ceva echipei mele, deoarece toti jucatorii au evoluat foarte bine pina la finalul meciului. Vom vedea daca vom putea imbunatati unele aspecte ale jocului in sezonul viitor“, a spus tehnicianul echipei germane.

O victorie necesara pentru Zidane

Mijlocasul formatiei Real Madrid, francezul Zinedine Zidane, desemnat cel mai bun jucator al finalei, a spus ca avea nevoie de aceasta victorie, dupa ce a pierdut doua finale ale Ligii Campionilor., „Cel mai important lucru este ca am cistigat. Dupa Cupa Mondiala, acesta este cel mai important trofeu pe care l-am cistigat. Ambele echipe puteau sa invinga, dar consider ca noi am fost mai buni. Dedic aceasta victorie tuturor celor care ne urmaresc“, a adaugat Zidane, care a mai mentionat ca doreste sa-si incheie cariera la formatia Real Madrid, pentru care va mai evolua trei ani.

Incidente de proportii la Madrid

Politia spaniola a anuntat ca aproximativ o suta de persoane, dintre care 22 de politisti, au necesitat ingrijiri medicale, in urma incidentelor care au avut loc miercuri seara, in centrul orasului Madrid. Surse din cadrul politiei au precizat ca 104 persoane au suferit rani usoare, 24 dintre acestea fiind transportate la spital. Incidentele au izbucnit in centrul capitalei Spaniei in momentul in care suporterii „ultra“ ai echipei Real Madrid, adunati pentru a sarbatori cistigarea trofeului Liga Campionilor de catre formatia favorita, au inceput sa arunce cu sticle in fortele de ordine. Imediat dupa incheierea finalei Ligii Campionilor, sute de mii de suporteri s-au adunat in centrul orasului Madrid. Potrivit politiei, in piata Cibeles s-au adunat aproximativ 300.000 de persoane. Fortele de ordine au arestat mai multi suporteri, sub acuzatia de vandalism. Politia a anuntat, de asemenea, ca s-au tras doua focuri de arma intr-o furgoneta a politiei, fara a exista insa victime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS