10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRamin 16 echipe in Divizia A

Ramin 16 echipe in Divizia A

• Din sezonul 2003/2004, din primul esalon vor retrograda direct trei echipe • Divizia B va avea in componenta trei serii a cite 16 echipe • Divizia C va fi alcatuita din noua serii a cite 14 formatii

La noul sediu al Federatiei Romane de Fotbal – „Casa Fotbalului“, asa cum a fost denumit – care se afla in incinta Complexului Sportiv „Lia Manoliu“ din Capitala, s-a desfasurat ieri Adunarea Generala a FRF. Membrii acesteia – care sint presedintii cluburilor de fotbal din primele trei esaloane – au votat noul sistem competitional care va intra in vigoare din sezonul 2003/2004. Desi LPF votase un sistem cu 18 echipe in primul esalon, din care sa retrogradeze ultimele patru clasate, iar Comitetul Executiv propusese o varianta cu 12 echipe, la sedinta de ieri s-a decis insa cu totul altceva. Dupa citeva ore de discutii, membrii Adunarii Generale au adoptat urmatoarea formula a sistemului competitional: Divizia A va ramine la 16 echipe, insa in esalonul inferior vor retrograda direct formatiile clasate pe ultimele trei locuri ale clasamentului. Divizia B va avea in componenta trei serii a cite 16 echipe, echipele clasate pe primul loc urmind sa promoveze in primul esalon al fotbalului romanesc.

Din sezonul 2003-2004, Divizia C va fi alcatuita din noua serii a cite 14 echipe. Echipele clasate pe primul loc in fiecare serie promoveaza in Divizia B, iar 42 de echipe clasate pe ultimele locuri in fiecare serie vor retrograda in campionatele judetene. Din acest esalon vor promova cistigatoarele seriilor judetene.

Varianta aprobata de Adunarea Generala a FRF, care a primit 106 voturi, a aparut in ultimul moment. Pina la aceasta propunere, membrii Adunarii Generale au dezbatut celelalte variante. Sistemul cu 12 echipe, cu play-off si play-out, a intrunit doar trei voturi, iar cea agreata de Liga Profesionista, cu 18 echipe in Divizia A, a fost votata de 58 de delegati.

Participantii la Adunarea Generala au fost de acord cu revotarea unui punct din ROAF, privind numarul de jucatori straini din campionatul Diviziei A. Conform deciziei de ieri, echipele din primul esalon al fotbalului pot legitima maximum cinci jucatori straini.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS