24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPilotul Victor Baldescu a ranit sase persoane

Pilotul Victor Baldescu a ranit sase persoane

Sase persoane, cinci spectatori si un arbitru de cursa, au fost ranite duminica, in urma unui accident produs in timpul Campionatului National de viteza pe traseu montan. Cele sase persoane au fost internate la Spitalul Judetean Brasov. O fata a suferit o fractura la o clavicula si a fost lovita la cap, urmind sa fie supusa unui examen neurologic. O alta victima a suferit o contuzie abdominala grava. Celelalte victime au fracturi la brate si la picioare.

Masina condusa de pilotul Victor Baldescu a derapat la virajul de la postul 11 in timpul primei manse cronometrate a etapei de la Brasov a Campionatului National de viteza pe traseu montan. Etapa s-a desfasurat pe traseul Risnov – Poiana Brasov. La postul 11 se aflau si trei piloti, care nu au luat startul in cursa, ei reusind sa evite in ultimul moment impactul. Accidentul s-a produs in jurul orei 15.30. Cursa a fost intrerupta pentru aproximativ doua ore.

„Nu am nici cea mai vaga idee in legatura cu ce s-a intimplat. Stiu numai ca masina a intrat in derapaj. Stiu ca a lovit mai multe persoane, vreo cinci sau sase“, a spus una dintre victime, Maximilian Munteanu. Arbitrul Stefan Nedelcu a afirmat ca, dupa producerea accidentului, a anuntat organizatorii sa opreasca imediat cursa. „Primul instinct a fost sa ies de sub bara, constient ca aveam statia de radio in mina si am anuntat organizatorii sa opreasca imediat cursa, pentru ca sint raniti“, a spus Nedelcu.

Pilotul Victor Baldescu a fost implicat si in accidentul produs in anul 2001, in timpul „Memorialului Ludovic Balint“, in urma caruia a decedat comisarul de cursa Minodora Gidiuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS