7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportArsenal Londra a devenit campioana Angliei

Arsenal Londra a devenit campioana Angliei

Arsenal Londra a devenit pentru a 12-a oara campioana Angliei, dupa ce a invins in deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), formatia Manchester United, intr-un meci restant din etapa a 35-a. Echipa londoneza a cistigat in acest sezon si Cupa Angliei, realizind pentru a treia oara in istoria clubului eventul, dupa cele reusite in 1971 si 1998. Arsenal Londra ocupa, cu 84 de puncte, primul loc in clasament, fiind urmata, in ordine, de Liverpool, cu 77 de puncte si Manchester United, cu 76 de puncte.

Antrenorul formatiei Manchester United, Sir Alex Ferguson, a spus ca Arsenal Londra merita sa obtina titlul national, dupa ce a cistigat 12 meciuri consecutive. „In aceasta seara am controlat meciul si am jucat destul de bine, dar, in momentul in care au marcat golul, am stiut ca nu vom mai putea reveni. Am avut un sezon foarte slab, am pierdut prea multe meciuri pentru a mai spera ca vom cistiga ceva“, a adaugat Ferguson.

La rindul sau, tehnicianul echipei Arsenal Londra, francezul Arsene Wenger, a spus ca obtinerea titlului national in fata echipei Manchester United este cu atit mai pretioasa, cu cit aceasta formatie a dominat campionatul Angliei in ultimii trei ani. „In prezent avem 84 de puncte, am marcat in fiecare partida disputata de la inceputul sezonului si nu am pierdut niciodata in deplasare. In prima repriza a acestui meci am fost puternici ca niste stinci, iar in repriza a doua am facut diferenta. Manchester a dominat campionatul Angliei in ultimele trei sezoane, astfel ca obtinerea titlului national in fata acestei echipe reprezinta foarte mult pentru noi. Nu am avut deloc impresia ca ne-ar fi amenintat, iar la scorul de 1-0 ei au inteles ca nu ne mai pot invinge. Intreaga echipa a fost fantastica, colectivul tehnic de asemenea. Toata lumea a contribuit la realizarea acestei performante“, a precizat Arsene Wenger.

Mijlocasul francez al formatiei Arsenal, Patrick Vieira, a spus ca la sfirsitul meciului a imbratisat tricoul echipei sale in semn de recunostinta pentru tot ceea ce a primit de la sosirea sa la Arsenal. „Intotdeauna am dorit sa ma revansez intr-un fel pentru tot ceea ce am primit. Acum doresc sa profit de acest moment pentru a ma bucura“, a spus Vieiraq. Fundasul echipei Arsenal Lee Dixon, care a cistigat titlul national pentru a patra oara in cariera, a afirmat ca jucatorii echipei Manchester sint constienti de faptul ca echipa sa merita sa cistige titlul. „A fost un sezon remarcabil. In curind ma voi retrage din activitatea competitionala, dar ma bucur ca fac parte din aceasta echipa deosebita, care este cea mai buna formatie la care am evoluat de-a lungul carierei“, a mai precizat fundasul englez. La rindul sau, portarul echipei Arsenal, David Seaman, a spus ca este o performanta deosebita obtinerea titlului pe stadionul „Old Trafford“, precum si faptul ca echipa sa a ramas neinvinsa in meciurile disputate in deplasare in acest sezon. „Coechipierii mei au fost foarte calmi, nimeni nu a fost nervos. Antrenorul a crezut ca vom cistiga. Am jucat foarte bine, ne-am aparat bine si i-am tinut la distanta. Stiam ca mai avem o sansa, in ultima etapa a campionatului, dar am dorit sa terminam totul in aceasta seara. Este un sentiment minunat“, a mai adaugat portarul echipei londoneze.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS