16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania a obtinut 12 medalii la Campionatele Balcanice de caiac-canoe

Romania a obtinut 12 medalii la Campionatele Balcanice de caiac-canoe

Lotul national de caiac-canoe al Romaniei a obtinut sase medalii de aur, trei de argint si trei de bronz la Campionatele Balcanice care s-au desfasurat zilele trecute la Plovdiv, in Bulgaria. Medaliile de aur au fost obtinute de echipajul format din Mitica Pricop si Florin Popescu, care a ocupat primul loc in probele de canoe pe distantele de 500 de metri si de 1.000 de metri, de Geza Magyar (kaiac simplu – 500 m si kaiac simplu – 1.000 m) si de Anca Mateescu (caiac simplu feminin – 500 m si caiac simplu – 1.000 m). Cele trei medalii de argint au revenit echipajului de caiac 2-500 m, alcatuit din Vasile Curuzan si Marian Baban si echipajului feminin de caiac 2-500 m format din Lidia Rusanescu si Marian Limbau, care a cistigat si medalia de argint a probei de caiac pe distanta de 1.000 m. Silviu Simiocencu a cistigat medaliile de bronz ale probelor de canoe simplu pe distantele de 500 de metri si de 1.000 de metri. A treia medalie de bronz a lotului Romaniei a fost cistigata de echipajul de caiac 2-1.000 de metri, format din Vasile Curuzan si Marian Baban.

Antrenorul coordonator al lotului national de caiac-canoe al Romaniei, Ivan Patzaichin, care a revenit duminica noaptea in Romania impreuna cu cei noua sportivi care au participat la Campionatele Balcanice, a spus: „Sint multumit de rezultatele elevilor mei, mai ales ca ei sint sportivii cu care vom merge la Campionatele Mondiale si Europene. Este prima competitie internationala la care am participat in acest an si am avut, asa cum ne asteptam, adversari redutabili, precum Bulgaria si Grecia.“

Patzaichin a mentionat ca obiectivul lotului national de caiac-canoe este obtinerea unor medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atena, din 2004. „Acum incepe sezonul cupelor si primul concurs care ne asteapta este cel de la Mantova, unde am cistigat anul trecut, pentru a doua oara, «Trofeul Sparafucille». Cele 12 medalii obtinute la Plovdiv reprezinta un rezultat bun. Evident, nu ne vom multumi cu atit. Scopul nostru este obtinerea unor medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Atena“, a spus Ivan Patzaichin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS