6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportO performanta solida, de echipa!

O performanta solida, de echipa!

Eu cred ca aceasta intilnire de la Bruxelles s-a soldat cu rezultate foarte bune, toate delegatiile apreciind ca foarte bune contributiile romanesti, precum si modul in care am aplicat planul national de aderare. Am primit un numar de intrebari care s-au referit la o serie de domenii care fac parte din acest plan, am raspuns acestor intrebari si am si reusit sa ne integram in timpul stabilit.

In ceea ce priveste reforma armatei, a fost foarte bine apreciata intentia noastra de a extinde orizontul pentru 2007. Am sustinut ca acest lucru este intr-adevar posibil intrucit exista o inertie pozitiva si mecanismele pe care le-am pus in aplicare vor functiona pe mai departe in ritm optim, speram ca vor creste si resursele de care dispunem in raport cu cresterea viitoare a produsului national. Exista garantia ca obiectivul pe care ni l-am propus privind reforma armatei poate si va fi atins, acest aspect fiind remarcat pozitiv de toti ceilalti participanti. Unele intrebari au vizat si echipamentul vechi pe care-l avem, raspunsul nostru fiind ca sintem foarte constienti ca el nu trebuie sa ajunga pe cine stie ce alte miini sau sa fie deplasat in vreo zona de conflict. Am dat toate asigurarile ca mecanismele de control si preventie de care dispunem acum sint absolut sigure si vor face imposibile asemenea situatii. De altfel, armata nu are decit stocurile de care dispune direct, restul fiind in responsabilitatea ministrului industriei, care este acoperit de acelasi tip de mecanisme pe care le avem si noi. Au mai fost chestiuni legate de raporturile noastre cu alte tari, stadiul relatiilor noastre cu Rusia, iar dl ministru Geoana a precizat ca stadiul este pozitiv, urmind ca Tratatul cu Rusia sa poata fi semnat in curind.

Alte intrebari au vizat contributia noastra in zona Balcanilor, posibilitatea ca, in continuare, aceasta contributie sa continue si sa exercite acelasi efect stabilizator. Ni s-a transmis mesajul ca Romania este considerata un furnizor de securitate si ca, prin aderarea noastra la NATO, Alianta va avea de cistigat, asa cum va creste si rolul nostru de furnizor de pace si stabilitate in zona.

Un lucru surprinzator in aparenta, poate surprinzator doar pentru cei care vor sa construiasca o alta realitate cu orice pret, in seria intrebarilor nu a figurat nimic privitor la situatia serviciilor de informatii sau de eventuala prezenta in structurile de comanda a unor fosti lucratori ai Securitatii. In schimb, unul dintre ambasadori a apreciat pozitiv recentul seminar care a avut loc la Sinaia si rezultatele acestuia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS