13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHorkina ar putea egala recordul Nadiei Comaneci

Horkina ar putea egala recordul Nadiei Comaneci

Rusoaica Svetlana Horkina are sansa sa egaleze recordul de trei titluri europene la individual compus, detinut de fosta gimnasta Nadia Comaneci, ca urmare a absentei sportivelor romane la editia din acest an a Campionatelor Europene, care au debutat ieri, la Patras (Grecia). Horkina are deja in palmares doua titluri europene, cistigate in 1998, la Sankt-Petersburg, si in 2000, la Paris, in timp ce Nadia Comaneci este singura gimnasta tripla campioana europeana (1975, 1977 si 1979).

„Gimnasta rusa, care nu le va mai avea drept adversare pe sportivele din Romania, trebuie sa faca fata doar compatrioatei sale Anna Pavlova, campioana nationala en titre“, a notat AFP, care a reaminit, de asemenea, ca, in urma cu doi ani, echipa Rusiei a pierdut titlul european in concursul individual compus rezervat junioarelor, care i-a revenit romancei Sabina Cojocar.

In concursul rezervat senioarelor, Romania va fi reprezentata de o singura sportiva, Oana Petrovschi, in timp ce in concursul de junioare va evolua o echipa formata din cinci gimnaste, Floarea Leonida, Alexandra Eremia, Iuliana Chindea, Elena Velicu si Monica Rosu. La aceasta editie a Campionatelor Europene de gimnastica artistica de la Patras vor participa 119 sportive din 32 de tari.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS