6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Stiri diverse

Fumatul poate provoca si afectiuni psihice

Fumatul poate provoca nu numai o multime de boli incurabile, cum ar fi cancerul la plamini, ci si afectiuni psihice, se arata intr-un studiu realizat de Jeffrey Johnson de la New York Psychiatric Institute, citat de Ananova. Tutunul poate provoca atacuri de panica, anxietate si schizofrenie, afirma cercetatorul american. Potrivit studiului sau, adolescentii care fumeaza un pachet de tigari pe zi prezinta de 16 ori mai multe riscuri de a suferi de atacuri de panica. De asemenea, riscurile de a aparitie a agorafobiei sint de sapte ori mai mari, iar cele legate de anxietate cronica cresc de cinci ori.

Pastila pentru exercitii fizice

O enzima care, activata, determina ca tesutul muscular sa se comporte ca si cum ar fi exersat fizic, a fost descoperita de cercetatorii americani, care au precizat ca astfel este posibila realizarea unei pastile care sa-i ajute pe cei care nu fac sport sa se mentina in forma. Specialistii de la Duke University, care au realizat cercetarile, spun insa ca mai este mult pina sa se puna la punct o astfel de pastila. Cei care ar beneficia cel mai mult de ea ar fi cei imobilizati la pat (impiedicindu-se astfel atrofierea musculara) sau care, din motive de sanatate, nu pot exersa fizic. Enzima CaMK ii va putea ajuta chiar si pe cei care nu au probleme de sanatate, dar vor sa se mentina in forma si nu au timp sau chef pentru exercitii fizice, a explicat biologul David Hood, unul dintre specialistii echipei.

Geena Davis are o fetita

Actrita americana Geena Davis a nascut in aceasta saptamina primul ei copil, o fetita, a anuntat joi agentul ei. Micuta este „frumoasa si perfect sanatoasa”, a afirmat Paul Bloch, adaugind ca Geena Davis este „euforica”, iar sotul ei, „foarte fericit”. Numele, greutatea sau inaltimea micutei, nascuta intr-un spital din Los Angeles, nu au fost dezvaluite. Actrita, in virsta de 46 de ani, s-a casatorit in urma cu sapte luni cu Reza Jarrahy, un chirurg de 31 de ani. Ceremonia a avut loc la Long Island. Aceasta este a patra casnicie pentru Geena Davis, care a mai pasit spre altar alaturi de Richard Emmolo, proprietarul unui restaurant, de actorul Jeff Goldblum si de regizorul Renny Harlin.

Un buchet imens, dar fara succes

Un florar portughez a intrat in Cartea Recordurilor datorita unui client al sau, care l-a rugat sa-i faca un buchet gigantic de trandafiri rosii, pe care sa-l ofere iubitei sale, suparata din cauza lui. Dar cei 518 trandafiri nu au convins-o pe tinara de 23 de ani sa se impace cu fostul sau iubit, de care se despartise in urma cu 518 zile. „A fost surprinsa, dar este foarte suparata pe mine”, a explicat indragostitul, Manuel Birrento, un inginer de 28 de ani, care a dat pe buchet 898 de euro. El a recunoscut ca „o mare prostie” a sa a fost cauza rupturii de iubita. Intimplarea a avut loc in luna iunie anul trecut. Patru oameni au lucrat la confectionarea buchetului, care avea 28,4 kilograme si o circumferinta de 1,2 metri. Ajuns la destinatie, el nu a intrat pe usa si a trebuie sa fie adus in casa pe fereastra. Florarul care a facut buchetul, Manuel Almeida, a primit saptamina aceasta confirmarea ca a intrat in Cartea Recordurilor si intentioneaza sa-si expuna diploma in vitrina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS