Acasă Sport Romania va intilni Slovacia

Romania va intilni Slovacia

Florin Segarceanu considera ca avem sanse reale de calificare

In barajul pentru promovarea in Grupa Mondiala a Cupei Davis, echipa Romaniei va intilni reprezentativa Slovaciei. Conform tragerii la sorti care a avut ieri la Londra, tricolorii vor juca acest meci in deplasare, intre 20-22 septembrie. Echipele Romaniei si Slovaciei nu s-au mai intilnit niciodata in cadrul Cupei Davis. Capitanul nejucator al echipei Romaniei, Florin Segarceanu, s-a declarat multumit de rezultatul tragerii la sorti: „Tragerea la sorti ne-a fost favorabila. Era si mai bine daca jucam la noi acasa, dar se putea si mai rau. Cred ca meciul cu Slovacia va fi unul echilibrat, sansele fiind egale. Daca Pavel si Voinea vor continua seria rezultatelor bune, atunci cred ca avem sanse reale de calificare.“

Echipa de tenis a Slovaciei a fost infiintata in 1993 si a inceput sa joace in cadrul Cupei Davis din anul 1994. Din 1998, Slovacia a acces in Grupa Mondiala, reusind sa se califice, in 1999, in sferturile de finala ale competitiei, unde a pierdut greu, cu 2-3, in fata Rusiei, la Moscova. Pina in prezent, Slovacia a disputat 21 de partide in Cupa Davis, cistigind 15. Cei mai cunoscuti jucatori slovaci sint Karol Kucera (locul 43 ATP Champions Race) si Dominik Hrbaty (locul 50 ATP Champions Race).

Programul complet al barajului de promovare in Grupa Mondiala este urmatorul: Australia – India, Zimbabwe – Belgia, Brazilia – Canada, Germania – Venezuela, Marea Britanie – Thailanda, Finlanda – Olanda, Slovacia – Romania, Maroc – Elvetia. Echipele invingatoare vor juca, in 2003, in Grupa Mondiala, in timp ce invinsele vor evolua in grupele intii valorice. Din 1996, Romania a jucat in fiecare an in barajul pentru promovare, pierzind de patru ori si cistigind doua intilniri .

Exit mobile version