12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportExtensiv a murit frumos

Extensiv a murit frumos

• Accident stupid: Dorin Radoi a cazut pe minge, fracturindu-si mina • Sorin Cirtu: „Cind pierzi la loviturile de departajare, nu poti acuza decit nesansa“ • Steaua, Dinamo, Rapid si Astra s-au calificat in semifinalele Cupei Romaniei

Cupa Romaniei, sferturi de finala

FC Extensiv – Steaua 3-4

• Stadion „Nicolae Dobrin“, spectatori: 5.000

• Au marcat: (la loviturile de departajare): Panc, Buca, Ghindeanu – Raducanu, Luca, Lita, Neaga.

• Extensiv: Stoianov – Ghindeanu, Mieila, Ciuca, Panc – Malaele (’61, Buca), Laczko, Vancea (’85, Stamin), Badea, D. Radoi (’32) Murgan) – Musat. Antrenor: S. Cirtu.

Steaua: M. Tudor – D. Balan, Mutica, M. Radoi – Cristescu (’52, Vintila), Falemi (’65, Paraschiv), Trica (’91, Luca), Lita, P. Stoica – Neaga, Raducanu. Antrenor: V. Piturca.

• Au arbitrat: S. Corpodean – M. Beudeanu, S. Hincu.

• Avertismente: Miela, Malaele, Buca / Mutica, M. Radoi (2), Cristescu.

• Eliminare: M. Radoi ‘117.

• Celelalte rezultate: FC Brasov – Dinamo 2-3 (lovituri de departajare), FC Bihor – Rapid 0-5, Astra – Ceahlaul 2-1 (dupa prelungiri). Echipele subliniate s-au calificat in semifinale.

In momentul cind sortii i-au scos in cale tocmai pe campioana tarii, Sorin Cirtu i-a avertizat pe stelisti ca vor avea probleme mari cu FC Extensiv. De atunci, dificultatea partidei a crescut pentru ca, intre timp, Steaua a pierdut orice sansa de a mai cistiga campionatul, singurul trofeu posibil pentru trupa lui Piturca raminind Cupa Romaniei.

La ora meciului, oltenii s-au prezentat impecabil. Cirtu a gindit bine strategia, constient ca adversarii erau mult mai valorosi. Astfel, Extensiv s-a aglomerat in aparare, spatiile pentru virfurile stelistilor fiind inexistente, iar contraatacurile craiovenilor au fost in multe rinduri taioase.

In primele zece minute, elevii lui Cirtu au fost mai timorati, dupa care, vazind ca nici adversarii nu prea straluceau, au inceput sa controleze ostilitatile. Badea a iesit in prim-plan si in minutul 14 a executat foarte bine o lovitura libera de la aproximativ 30 de metri, M. Tudor parind cu dificultate. Tot „Badita“ a mai avut o executie de efect in minutul 18: cu mingea la picior, l-a vazut iesit pe M. Tudor, a lobat frumos, dar balonul s-a dus putin peste transversala. Din pacate, exact dupa o jumatate de ora, Dorin Radoi a suferit o accidentare serioasa: a vrut sa dribleze un adversar, dar a cazut pe minge si si-a fracturat mina! Steaua a reusit greu sa se apropie de poarta noastra, singurele ocazii (desi este cam exagerat spus…) avindu-le Cristescu (’41, cind Murgan i-a suflat mingea in extremis), si Lita (’44, a plasat mingea cu capul peste poarta). Sa mai notam in aceasta repriza citeva numere de virtuozitate oferite de Malaele si Pavel Badea…

La reluare, jocul a fost destul de anemic. Stelistii au incercat sa ne impinga in jumatatea noastra, dar tot Badea i-a dat emotii lui Tudor cu doua suturi destul de puternice. Apoi, prin minutul 74 Steaua a nimerit in sfirsit spatiul portii, sutul lui Lita fiind respins totusi de Stoianov. Peste patru minute, Raducanu a sutat cu sete din careu, dar direct in portarul oltean, iar Trica, in minutul 82, a scapat singur, dar a lobat mingea prea slab si Stoianov a prins.

Cum nici o echipa nu a reusit sa marcheze in timpul regulamentar, s-a intrat in prelungiri. Aici, timp de o jumatate de ora, ritmul a fost mult mai alert. S-a jucat pe contre pentru ca nimeni nu parea sa aiba chef de lovituri de departajare. De ce le-a fost frica jucatorilor nu au scapat, chiar daca Musat (a ratat incredibil la o minge respinsa in fata de Tudor dupa un sut bun al lui Badea) si Raducanu (sut respins de Stoianov) puteau incheia conturile.

Din pacate, stelistii au avut mai mult noroc la loviturile de departajare. Am inceput „loteria“ cu ghinion, pentru ca sutul lui Pavel Badea a fost respins de Martin Tudor. Apoi, rind pe rind, au marcat Raducanu, Panc, Luca, Buca, Lita, Ghindeanu si Neaga. Sperantele oltenilor s-au spulberat cind Ciuca nu a putut nici el sa-l invinga pe portarul stelist.

La conferinta de presa, Sorin Cirtu a afirmat: „Trebuia sa transam meciul in primele 90 de minute cind am avut destule ocazii. In prelungiri, Steaua mi s-a parut mai proaspata“. La rindul sau, Fane Iovan, secundul Stelei ne-a felicitat: „Va urez sa promovati pentru ca meritati!“ Replica lui Cirtu a venit prompt: „Meritam, dar nu ne lasa altii!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS