6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipa de minifotbal a LPS merge la finala pe tara

Echipa de minifotbal a LPS merge la finala pe tara

Chiar daca nu au cele mai bune conditii de pregatire, fotbalistii juniori ai LPS, care au participat recent la faza de zona de la Pitesti a Campionatelor Nationale de minifotbal pentru licee, au reusit sa se califice in finala. Ei se pregatesc pentru a lua parte la finala competitiei, care va reuni opt din cele mai bune formatii de minifotbal din tara. Echipa LPS Tirgu Jiu s-a calificat in finala eliminind din competitie echipe mult mai puternice (cel putin in ceea ce priveste baza materiala) si echipe ale unor scoli de fotbal renumite. Grupa de juniori care a participat la aceasta intrecere a fost formata din fotbalisti de la doua echipe ale Liceului cu Program Sportiv antrenate de profesorii Ion Savulea si Cornel Tigveanu. Mai mult, cele doua echipe sint de fapt finalistele fazei judetene, fotbalistii care au cistigat la Pitesti fiind cu o luna in urma adversari in teren la finala de la Tirgu Jiu. Scorul meciului a fost atunci egal, 2-2, dupa incheierea timpului regulamentar de joc, departajarea fiind facuta prin lovituri de pedeapsa. Dupa acel joc, cei doi antrenori au hotarit ca la faza de zona de la Pitesti sa se prezinte cu o echipa selectionata din componentii celor doua formatii ale LPS. Despre performanta reusita de tinerii fotbalisti ai LPS si despre ce isi propun in continuare am stat de vorba cu unul dintre cei doi antrenori, profesorul Cornel Tigveanu.

– Cum ati reusit o astfel de performanta in conditiile in care nu prea aveti conditii normale de pregatire, iar liceul nu are posibilitati prea mari de sustinere a fotbalului?

– Locul intii obtinut la faza de zona nu este surprinzator, iar noi suntem in grafic pentru ca ne-am propus cistigarea primului loc pe tara la aceasta prima editie a competitiei. Catedra de fotbal a hotarit ca la faza judeteana LPS sa participe cu doua echipe in ideea de a avea pina la urma un meci intre noi, de a fi adversari pentru ca stiam ca in faza de zona competitia va fi mult mai puternica. La Pitesti au participat sase echipe, iar noi am fost repartizati in urma tragerii la sorti in grupa cu reprezentantele judetelor Sibiu si Vilcea. Am cistigat ambele jocuri 25-0 cu Sibiu si 9-2 cu Vilcea si apoi semifinala 7-2 cu Prahova.

– In finala ati reusit sa scoateti din competitie una dintre cele mai bune echipe din tara.

– In finala am intilnit pe LPS Aripi Pitesti si am cistigat cu 7-4, un scor foarte bun pentru noi. Copii, au cuplat foarte bine la obtinerea acestui rezultat si la calificarea la faza pe tara. Aripi Pitesti este echipa cistigatoare in editia trecuta de campionat a unei medalii la nivel de juniori pe teren mare. Dar jocurile se deosebesc atunci cind se joaca pe teren redus. La fel de bine putem spune ca daca noi nu lasam sa plece o serie de jucatori de la LPS, cum este cazul lui Bica la Universitatea Craiova, Cristea la Jiul Petrosani, Panescu la Ploiesti, Patrascoiu la Farul Constata, atunci puteam sa obtinem si noi acea medalie la nivel de juniori pe tara.

– Ce stiti despre faza finala, unde veti juca si care sint celelalte echipe finaliste?

– Probabil ca la Alexandria sau intr-o alta localitate care se va stabilii de catre Comisia de specialitate din cadrul FRF. Vom juca in finala cu echipe din Cluj, Braila, Harghita, Dolj, Teleorman si doua echipe din Bucuresti. Intentia noastra pentru fianla este obtinerea primului loc pe tara. Sportivii pe care ii pregatim noi sint la incheierea unui ciclu, deci ei termina junioratul si isi doresc foarte mult acest lucru.

– Unde evolueaza acesti sportivi in afara acestor competitii de sala?

– O parte dintre ei joaca in campionat pentru echipa de juniori de la Petrolul Ticleni. Ei au evoluat in citeva jocuri si pentru echipa de seniori a clubului din Ticleni. Ceilalti fotbalisti, care sint pregatiti de domnul Savulea, evolueaza pentru Petrolul Stoina si ambele echipe sint situate in clasament pe locuri fruntase: Stoina pe locul trei, iar Petrolul Ticleni pe prima pozitie, avind mari sanse de participare la turneul semifinal din luna mai.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS