17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportParca ne-a fost mila de ei

Parca ne-a fost mila de ei

• Halagian era disperat; daca nu cistiga, se indrepta vertiginos spre Divizia B • Golul l-am incasat dupa o gafa comisa de Burca • Fane Preda ne-a mai salvat in vreo trei situatii critice

FC Argeș – „U“ Craiova 1-0
• Stadion „Nicolae Dobrin“, spectatori: 15.000.
• A marcat: Bălașa ’73.
FC Argeș: Blid 6,5 – T. Petre 6; Chița 6,5; ªomcherechi 6,5; M. Radu 6,5; Dancia 6 – Cr. Vlad 5,5 (’64, Ghindă 5,5; ’89, A. Chiriță); Bălașa 7; Crivac 6 – Dică 6; Vlădoiu 6,5. Antrenor: Fl. Halagian.
Universitatea: Preda 7 – Dobre 5,5; Burcă 5; Baldovin 5,5; Frăsineanu 5,5 (’80, Bălace) – Grigorie 5,5 (’77, C. Dinu); Danciu 5,5; Vigariu 6; D. Rednic 5,5 – Iacob 5; Bărcăuan 5 (’62, Vrăjitoarea 5). Antrenor: Fl. Marin.
• Au arbitrat: Cr. Balaj 6,5 – M. Beudeanu 6,5; Fl. Hîncu 6,5. Observatori: M. C. Ionescu, N. Rainea.
• Avertismente: T. Petre / Vigariu, Iacob, Vrăjitoarea.
• Filmul golului: min. 33, 1-0: incomodat de Ghindă la marginea careului mare, Burcă a luftat incredibil, mingea a ajuns la Bălașa și acesta, de la aproximativ 20 de metri, a tras fulgerător la colț, fără speranțe pentru Preda.

Universitatea s-a poticnit la Pitesti, nereusind sa stopeze echipa lui Halagian, aflata in mare criza de puncte. Obligat de indisponibilitatile din lotul nostru sa incropeasca o formula de start viabila, Florin Marin a ales sa inceapa cu Vigariu in linia de mijloc, iar absenta lui Flavius Stoican a fost „acoperita“ de Stefan Grigorie.

Impresia generala a fost ca ambele echipe s-au temut parca una de cealalta, partida fiind destul de stearsa. S-a intrat de multe ori la sacrificiu, artificiile tehnice au fost lasate deoparte si, colac peste pupaza, a mai batut si un vint destul de puternic, din cauza caruia majoritatea baloanelor trimise la inaltime au capatat traiectorii dintre cele mai ciudate.

Obligate sa cistige, gazdele au preferat sa se se betoneze in aparare si sa alerge mai mult la mijloc si, tocmai de aceea, atacul lor a cam suferit in primele 20 de minute. Prima ocazie am avut-o noi cind, la o bijbiiala in careul gazdelor, Vigariu (’15) a sutat din apropiere la coltul lung si un fundas argesean a respins in extremis din fata portii. Dupa vreo zece minute, Pitestiul a combinat inteligent la o lovitura libera, Vladoiu a lobat mingea peste zid, dar Dica a fost blocat in ultimul moment de Fane Preda. In minutul 27, stadionul a luat foc: T. Petre a centrat de pe dreapta, Preda a cazut in urma unui contact cu Vladoiu, Balasa a marcat cu capul, dar arbitrul Balaj a anulat golul pe motiv de fault la portar. Vigariu (’33) a prins un sut din afara careului, Blid a prins greu si, parca pentru a mai scapa din tensiunea acumulata, Florin Marin a sprintat de pe banca pina in apropierea terenului, lansind urmatoarea „indicatie“: „Haide, haide, hai!“ Pentru a nu ramine dator, Halagian s-a ridicat si el si a facut, cu degetul, celebrul sau arc de cerc (dinspre careul lui spre al nostru…) care, cica, se traduce: „Focul la ei!“ Probabil ca oltenii si-au auzit mai repede antrenorul pentru ca Frasineanu (’35) a prins un voleu de la 25 de metri, dar Blid s-a aflat pe traiectoria mingii.

Din pacate, la reluare, jucatorii craioveni au parut mai degraba ca urmeaza tactica lui Halagian si nu prea au mai iesit din jumatatea noastra de teren. Invitati sa atace, pitestenii au trecut la treaba si Gr. Tudor (’48) a sutat formidabil din marginea careului, mingea a „muscat“ si din gheata unui aparator, dar Preda, incredibil, a deturnat-o in corner. Tot Gr. Tudor (introdus in locul apaticului Crivac), dar si Jean Vladoiu ne-au dat batai de cap, Preda rezolvind in extremis citeva faze. Nu a mai putut insa face nimic la faza golului, atunci cind Burca a luftat impardonabil si Balasa ne-a amendat cu un sut de kinograma.

Pe banca, parca nici Florin Marin nu parea intr-o zi inspirata. El a fortat citeva schimbari, dar nici Vrajitoarea, Balace si Cezar Dinu nu au reusit sa-l ameninte cit de cit pe Blid. In aceste conditii, Gr. Tudor si Dica si-au trecut in cont cite o mare ocazie, iar meciul s-a incheiat cu o lovitura libera pe care Ciprian Danciu a plasat-o cam la vreo trei metri peste transversala portii lui Blid…

Cam asa s-a scris istoria unui meci sortit parca sa fie cistigat de Halagian. Un alt rezultat ar fi trimis Pitestiul cu un picior in Divizia B. Nu a fost sa fie asa, desi Universitatea ar fi avut chiar sanse sa urce in clasament. Nu ne ramine decit sa asteptam victoria din etapa viitoare, atunci cind ne va vizita Petrolul, o echipa din ce in ce mai chinuita. Si sa speram ca nu vom mai da prin deplasari peste adversari disperati, amenintati cu retrogradarea…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS