10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu si Galata si-au incheiat aventura

Lucescu si Galata si-au incheiat aventura

Ultima etapa din faza secunda a grupelor Ligii Campionilor a inceput marti seara cu meciurile din cadrul grupelor A si B. Dupa Juventus Torino, care a pierdut inca din runda trecuta orice sansa de calificare in fazele superioare ale acestei competitii, o alta echipa italiana, AS Roma, si-a incheiat cursa europeana. Prestatia mediocra a formatiilor italiene in Cupele Europene nu mai surprinde insa pe nimeni, procesul de degradare al fotbalului din peninsula incepind inca de acum citiva ani. Inchistarea in propriul campionat si schimbarile masive din loturi efectuate in fiecare an sint numai doua dintre motivele care au condus la decaderea uneia dintre cele mai mari puteri fotbalistice mondiale la nivel de cluburi. Revenind la ultima runda a grupelor A si B, sa remarcam ca, in urma meciurilor disputate marti, formatiile Manchester United, Bayern München, FC Barcelona si Liverpool s-au calificat in sferturile de finala ale Ligii Campionilor.

Grupa A

Bayern München 2

FC Nantes 1


Fara a-l avea in componenta pe Viorel Moldovan, care este accidentat, FC Nantes a fost la un pas de a furniza surpriza acestei runde in meciul de la München. Profitind de apatia elevilor lui Ottmar Hitzfeld, francezii au deschis scorul prin Ahamada (’54), insa bucuria oaspetilor a fost de scurta durata, deoarece Jeremies a egalat dupa numai patru minute. Dupa ce a ratat un penalti, atacantul sud-american Pizarro a adus victoria echipei din München cu trei minute inainte de final, reluind imparabil o centrare de pe partea stinga.

Boavista Porto 0

Manchester United 3


Desi nu a beneficiat de serviciile celor mai buni trei jucatori ai sai – Keane, Veron si Van Nistelrooy – Manchester United s-a impus fara drept de apel pe terenul echipei Boavista Porto. La sfirsitul primei reprize, fotbalistii britanici aveau un avantaj de doua goluri (Blanc ’14, Solskjaer ’29), care a fost majorat la sase minute dupa pauza, din penalti, de catre David Beckham. Dupa acest gol, echipa lui Sir Alex Ferguson a redus ritmul jocului, spre bucuria fotbalistilor lusitani, care au rasuflat usurati.

Grupa B

Galatasaray 0

Barcelona 1


Cu toate ca la FC Barcelona nu au jucat, din cauza accidentarilor, Sergi, P. Andersson, F. de Boer, Gerard, Cocu si Rivaldo, Galatasaray nu a reusit sa invinga formatia spaniola si sa obtina astfel punctele necesare calificarii in sferturile de finala ale Ligii Campionilor. Construita dupa sistemul italian, echipa pregatita de Mircea Lucescu a aratat marti seara ca nu stie sa joace la victorie, cele cinci remize si o infringere inregistrate de Galatasaray in aceasta faza a competitiei fiind edificatoare in acest sens. Unicul gol al partidei a fost marcat, dintr-un ofsaid evident, de catre Luis Enrique, in minutul 58. Radu Niculescu a intrat pe teren in minutul 63, inlocuindu-l pe Ayhan, si s-a remarcat doar prin accidentarea grava pe care i-a provocat-o lui Luis Enrique.

Liverpool 2

AS Roma 0


Pentru prima oara de la interventia chirurgicala la inima pe care a suferit-o, antrenorul echipei FC Liverpool, Gerard Houllier, a fost prezent marti seara pe banca tehnica a formatiei sale. Fotbalistii echipei britanice au facut un meci mare si au reusit sa o invinga cu 2-0 pe campioana Italiei. Golurile au fost marcate de Litmanen (‘7, din penalti) si Heskey (’64).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS