10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFlorin Marin, aproape iubit de olteni

Florin Marin, aproape iubit de olteni

Cind a venit in Banie, in vara anului 2000, Florin Marin a fost considerat omul lui Netoiu. De fapt, tot asa este si acum, mai ales ca are prerogative si de manager general. In sezonul 1999/2000, Rocar a evitat retrogradarea prin multe meciuri pe care presa, dar si alti oameni din interiorul fenomenului, le-au considerat strategice. Un cotidian de sport a intocmit chiar un clasament al blaturilor, in care Rocar era pe podium. Cum a ajuns la Craiova, Florin Marin a comunicat lotul echipei, din care nu se mai regaseau Prunea, Vochin, Neagoe, Cristescu, jucatori care au dus in acel sezon Universitatea in Cupa UEFA. Apoi, din varii motive, i-a indepartat din lot pe Arcanu, Papura si Batrinu. Normal, presa si spectatorii nu l-au „felicitat“ pe „Flocea“ pentru aceste fapte, mai ales ca necunoscutii de la Prilep ne-au eliminat din turul preliminar al Cupei UEFA. A reusit insa sa invinga Steaua (octombrie 2000), apoi a urcat Universitatea pe primul loc in clasament, ceea ce nu se mai intimplase din ’91 incoace. Si atunci, spectatorii l-au aplaudat, iar presa l-a laudat. Dupa ultimul meci din 2000, Florin Marin si-a dat demisia, spunind ca „nici Robocop nu ar putea rezista in Craiova.“ A fost readus la echipa inaintea etapei a opta din acest sezon nu numai ca antrenor, ci si ca manager general. „Voi fi imun la critici, am bateriile incarcate!“, a anuntat din start Florin Marin. A clacat din prima, Universitatea fiind eliminata din Cupa Romaniei de Cimentul Fieni. „Am nevoie de timp si de liniste“, a solicitat managerul. Si, iata ca, din noiembrie, Universitatea nu a mai cunoscut infringerea, fiind acum liderul povinciei, iar dupa victoria de simbata, Florin Marin a iesit din stadion numai in aplauze si felicitari.

„Ca antrenor, intotdeauna am dorit binele echipei. Dar aici am fost contestat si nu stiu daca dumneavoastra considerati ca eu am vrut binele echipei“, a tinut sa precizeze Florin Marin, dupa meciul cu Steaua, unui suporter. Daca predecesorul sau, Marian Bondrea, critica presa – spunind ca „scrieti numai frectii“ -, Florin Marin a gasit o explicatie originala pentru ghinioanele care s-au abatut asupra Universitatii: „Energia negativa de aici s-a transmis, poate, asupra echipei.“

Trecind peste aceasta reactie originala a lui Florin Marin, speram ca el a inteles, in sfirsit, cum sint acceptati „intrusii“ in fotbalul craiovean. Nimeni nu le asterne covorasul rosu la venire si pina la a fi asimilati de tribuna trebuie sa demonstreze ca mor pe teren pentru Universitatea. Mai mult, nimeni nu ii va accepta atunci cind ofera puncte la fel de fel de echipe artificiale – gen Ceahlaul sau Gloria Bistrita -, ci doar atunci cind cistiga pe banda rulanta. Daca printre victime se numara Steaua, Rapid si – noi inca speram – Dinamo, Florin Marin sa fie sigur ca el si legiunea sa de jucatori adusi in special pe filiera Rocar vor fi iubiti fara rezerve de patimasul public oltean. Demonstratia a fost facuta simbata trecuta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS