7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Stiri diverse

Lasata Secului cu pumni, picioare si capete in gura

Daniel Popa, de 31 de ani, din Craiova, a ajuns in stare grava la spital in seara de duminica, 17 martie. In timp ce era cu amicii si sarbatoreau, la o bere, lasatul postului, el a fost batut crunt de cel mai bun prieten al sau. „Ne aveam ca fratii pentru ca am copilarit impreuna, dar duminica seara nu stiu ce l-a apucat. M-a luat prin surprindere si m-a lovit cu capul in gura si m-a trintit la pamint. Apoi m-a lovit cu pumnii, cu picioarele, nici nu mai stiu cu ce a dat. Un singur lucru vreau sa stiu, ce a avut cu mine?“, se intreaba Daniel Popa.

(R.G.)

Dosar penal pentru ca a facut focul

Politistii din Balanesti – Gorj i-au intocmit dosar penal lui Emilian Popescu, din localitate, pentru incendierea unei livezi de pomi fructiferi. La sfirsitul saptaminii trecute, barbatul a dat foc la un cimp, pentru a-l curata, uitind sa supravegheze focul care s-a extins la o livada, aflata in apropiere, care apartinea lui Vasile Iorgoiu. Incendiul a distrus aproape jumatate din livada. Pe linga dosarul penal pentru distrugere, Emilian Popescu a fost amendat cu un milion de lei.

(E.M.)

In coma la 13 ani

Un baiat de 13 ani a fost dus de catre parinti ieri, in jurul orei 11.30, in coma de gradul II, la Spitalul Judetean din Slatina. Dupa ce starea de sanatate i-a fost stabilizata de medicii de la Sectia de urgente, Ionut M. a fost transferat la Sectia pediatrie. Medicii cerceteaza cauzele care l-au adus pe Ionut in starea de coma, parintii nefiind nici ei in stare sa spuna ce s-a intimplat cu copilul lor.

(M.M.)

Unele spalatorii auto fura apa craiovenilor

Politistii au descoperit simbata, in urma unui control, ca mai multe spalatorii auto din Craiova functionau cu apa… furata de la reteaua orasului. Oamenii legii au constatat astfel ca SC MAGIC SRL, SC IAN SAN, XENOCON, BENEX si KLAUS GOLF erau racordate fraudulos la reteaua de apa. Impotriva administratorilor firmelor respective au fost intocmite acte premergatoare inceperii urmaririi penale pentru savirsirea infractiunilor de furt.

(R.G.)

Fetita accidentata grav

Marina Cincu, de patru ani, din Scaiesti, a fost victima unui grav accident de circulatie petrecut duminica, 17 martie, pe o strada din comuna. In timp ce mergea impreuna cu bunicii si cu surioara ei mai mare, Marina s-a desprins brusc de mina bunicii si a ajuns in fata unei masini. Constantin Curelaru, de 38 de ani, din Argetoaia, soferul Daciei cu numarul de inmatriculare DJ-03-ZTA, nu a mai putut evita impactul.

(R.G.)

O biserica veche de 98 de ani – la un pas de a fi mistuita de un incendiu

Un puternic incendiu a cuprins duminica, in jurul orei 12.00, acoperisul bisericii din satul Izvorul Anestilor, comuna Livezile, cauza constituind-o un scurtcircuit. La sosirea pompierilor, incendiul se manifesta la acoperisul bisericii, pe o suprafata de aproximativ 200 mp, la altar, naos si pronaos. A fost necesara interventia a doua autospeciale cu apa si spuma, din dotarea Garzii de interventie Vinju Mare, reusindu-se lichidarea incendiului dupa aproape trei ore si jumatate. „Au ars acoperisul in intregime, pe o suprafata de 200 de metri patrati, mobilierul din biserica si au fost deteriorate picturile. A fost salvata o mare parte din obiectele de cult, icoane si covoare“, a declarat Liviu Boruga, purtatorul de cuvint al Grupului de Pompieri „Drobeta“. Biserica ortodoxa din Izvorul Anestilor are o vechime de 98 de ani, fiind unul dintre cele mai vechi lacase de cult din Mehedinti.

(D.L.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS