Acasă Sport A cincea remiza pentru Galatasaray

A cincea remiza pentru Galatasaray

La sfirsitul meciului de pe „Stadio Olimpico“, jucatorii celor doua formatii s-au luat la bataie

Etapa a cincea din faza secunda a grupelor Ligii Campionilor s-a sfirsit miercuri seara, o data cu disputarea partidelor din grupele A si B. In urma jucarii acestor meciuri, situatia din grupa A a fost rezolvata, Manchester si Bayern München obtinind calificarea in turul urmator. In schimb, in grupa B lucrurile sint destul de complicate, lupta pentru cele doua locuri care asigura accesul in fazele superioare ale celei mai importante competitii fotbalistice europene intercluburi fiind in continuare deschisa.

Grupa A

Manchester 0

Bayern München 0


Rezultatul inregistrat la sfirsitul celor 90 de minute de joc ale partidei de pe stadionul „Anfield Road“ a fost convenabil ambelor echipe, atit Manchester, cit si Bayern München obtinind ultimul punct necesar calificarii in turul urmator al Ligii Campionilor. A fost interesant de urmarit in acest meci duelul de la distanta al portarilor Barthez si Kahn, ambii goal-keeperi avind citeva interventii de exceptie, care au pastrat tabela de marcaj imaculata.

Nantes – Boavista 1-1

Internationalul roman al echipei FC Nantes, Viorel Moldovan, a deschis scorul (’43) in partida cu Boavista. „Vio“ a recuperat balonul la 30 de metri de poarta adversa, a patruns in careu si a inscris cu un sut plasat la colt. Moldovan a fost inlocuit, la pauza, cu Marama Vahirua, tehnicianul echipei franceze hotarind sa-l menajeze pe atacantul roman pentru meciurile din campionat. Boavista Porto a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj prin Martelinho (’78).

Grupa B

Barcelona 0

Liverpool 0


Peste 90.000 de spectatori catalani au fost prezenti pe stadionul „Nou Camp“ pentru a-si sustine formatia favorita in partida cu Liverpool. Chiar daca au controlat cu autoritate meciul, fotbalistii spanioli nu au putut inscrie in poarta britanicilor, desi au avut citeva bune oportunitati de a marca. Cea mai mare ocazie a partidei a fost ratata in repriza a doua de catre Christanval, fundasul Barcelonei trimitind cu capul balonul in bara.

AS Roma 1

Galatasaray 1


Este clar ca tehnicianul romanilor, Fabio Capello, a fost in cunostiinta de cauza cind l-a caracterizat pe Mircea Lucescu ca fiind „cel mai smecher antrenor din lume.“ Avind la dispozitie un lot de jucatori cu mult inferior valoric celui al echipe AS Roma, Mircea Lucescu a reusit sa tina in sah marea echipa italiana si sa paraseasca neinvins stadionul „Olimpico“ din Roma. Galatasaray a deschis scorul in ultimul minut de joc al primei reprize, Ergun recuperind mingea in terenul adversarilor si pasindu-i la marginea careului lui Umit Karan, care, dupa ce l-a intors pe Samuel, a sutat la colt. Italienii au egalat in minutul 52 prin Cafu, care, de la marginea careului mare, a lobat balonul peste portarul Mondragon. Atacantul roman al Galatei, Radu Niculescu, a fost introdus pe teren in minutul 88, in locul lui Umit Karan. La sfirsitul meciului, jucatorii celor doua formatii s-au luat la bataie, iar fortele de ordine au intervenit intr-un mod ceva mai special, bruscindu-i pe fotbalistii Galatei. In urma acestor incidente, mai multi jucatori ai formatiei turce au avut nevoie de ingrijiri medicale, iar UEFA a anuntat ca a initiat o ancheta.

Exit mobile version