29.6 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPatru pugilisti au fost selectionati in lotul national

Patru pugilisti au fost selectionati in lotul national

Memorialul „Cristian Panaitescu“, care s-a desfasurat recent la Cimpulung Muscel, a prilejuit selectionarea a patru dintre pugilistii cadeti gorjeni la lotul national. Intrecerea s-a constituit si intr-un concurs de selectie pentru lotul de cadeti al Romaniei, confruntare la care s-au prezentat cu sportivii pe care ii pregatesc si antrenorii Doru Neamtu de la CS Pandurii Tirgu Jiu si Ion Hau de la CSS Tirgu Jiu.

Cei patru pugilisti care au reusit sa-l impresioneze pe antrenorul federal Titi Tudor sint: Ioan Lucian Neamtu de la CS Pandurii, la categoria 54 kg (fiul antrenorului Doru Neamtu, fost component al lotului si in anul trecut), Florinel Pruteanu de la CSS Tirgu Jiu, la 45 kg, Cristian Ciobanu de la CSS Tirgu Jiu, la 57 kg, si Iulian Ghise de la CS Pandurii, la 71 kg.

In ceea ce-l priveste pe Ghise, acesta practica boxul doar de trei luni si este considerat de antrenorul Neamtu o revelatie in boxul gorjean: „Primul sau meci a avut loc in urma cu trei saptamini tot la o selectie de acest gen si a reusit atunci sa-l bata pe campionul national de la categoria sa. E un sportiv de mare viitor si, trebuie sa recunosc ca, pina acum, eu nu am avut un asemenea talent. In trei luni a reusit sa invete totul despre box si toti antrenorii care l-au vazut au recunoscut talentul sau.“ Iulian Ghise este elev in clasa a opta la Liceul cu Program Sportiv din Tirgu Jiu si a venit la box dupa ce practicase pina anul trecut fotbalul.

Cei patru cadeti selectionati la lot vor trebui sa se prezinte la Ploiesti pentru a se pregati cu echipa nationala in vederea dublei intilniri amicale cu echipa Ucrainei. Ei vor participa apoi la Campionatele Nationale de cadeti de la Mangalia, care vor debuta pe 15 aprilie. In perspectiva, pugilistii selectionati la lot se pregatesc pentru a participa la Campionatul Mondial si apoi la Europenele de box pentru cadeti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS