10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDupa meciul de la Bistrita, jucam cu Dinamo Kiev

Dupa meciul de la Bistrita, jucam cu Dinamo Kiev

La inceputul conferintei de presa de ieri – la care au participat presedintele V. Ilinca, antrenorul Fl. Marin, vicepresedintele D. Sendrea si purtatorul de cuvint C. Prodescu – tehnicianul Universitatii a vorbit despre turneul din Cipru, precizind ca, din momentul accidentarii regretatului Cristi Neamtu (14 februarie), stagiul de pregatire a fost afectat, iar dupa deces problemele s-au agravat. „Am pierdut si din punct de vedere al acumularilor tehnico-tactice, deoarece mai aveam programate patru meciuri de verificare. In concluzie, tot programul nostru a fost afectat, iar turneul din Cipru nu si-a atins obiectivul“, a precizat Florin Marin.

Oltenii vor pleca astazi la Tirgu Mures pentru meciul de simbata cu Gloria Bistrita, partida in care nu vor putea evolua Alexa (suspendat), Vochin (accidentat), iar D. Rednic si Verdes sint incerti. „La toate aceste probleme de lot, se mai adauga si cea a moralului jucatorilor, afectati dupa decesul lui Neamtu, survenit in urma unui banal si involuntar accident. Cred ca a fost vorba si despre destin“, a spus Florin Marin.

Suleap a fost cedat definitiv Petrolului, iar Dragomir, care a avut si alte oferte, a fost imprumutat la Ploiesti pina in vara. Despre aceasta tranzactie, tehnicianul oltenilor a spus: „Exista concurenta la echipa, iar Dragomir vrea sa joace. A fost si dorinta lui sa plece. In plus, l-am transferat pe Frasineanu si atunci Dragomir a acceptat un imprumut pina in aceasta vara.“ Frasineanu a fost adus la Universitatea de la Hapoel Holon pina la sfirsitul acestui sezon, iar din vara se va negocia transferul lui cu Rapid.

Pentru acest retur, Florin Marin a stabilit lotul de 25 de jucatori, care in ordinea numerelor de pe tricouri, este urmatorul: 1. Preda, 2. Stoican, 3. G. Serban, 4. Rada, 5. Craciunescu, 6. Burca, 7. Alexa, 8. Danciu, 9. Silvasan, 10. Frasineanu, 11. Balace, 12. Bogdan, 14. Vochin, 15. Dobre, 16. Vigariu, 17. D. Rednic, 18. Vrajitoarea, 19. Iacob, 20. Grigorie, 21. D. Tudor, 22. C. Dinu, 23. Manta, 24. Barcauan, 25. Verdes, 26. Baldovin. Referitor la zvonurile privind eventualele plecari, managerul general Florin Marin a tinut sa precizeze: „Acestia vor ramine pentru acest retur.“

Despre meciul cu Gloria Bistrita, tehnicianul Universitatii a spus: „Gazdele sint pe minus in clasamentul adevarului, au 22 de puncte. In meciurile disputate pe teren propriu, Gloria a reusit sa invinga echipe bune din campionatul nostru. Bistrita are jucatori cu mare experienta si alcatuieste o echipa omogena care joaca de mult timp impreuna.“ Pronosticul lui Florin Marin: X, 2.

Intrebat despre transferul surpriza al portarului Bogdan, antrenorul-manager a oferit urmatoarea explicatie: „In Bogdan s-au facut investitii cind a fost transferat, iar cei de la FCM Bacau, unde s-a antrenat in ultima perioada, nu sint dispusi sa investeasca in el prea multi bani. In aceasta situatie, am preferat sa-l aduc la echipa, sa existe o concurenta intre el, Preda si Tudor, iar cel mai bun sa joace.“ Despre Banica, portarul titular al Nationalei de juniori, Florin Marin a spus ca il considera de perspectiva, dar „nu este o solutie pentru a deveni titular la prima echipa“.

Dupa meciul de la Bistrita, oltenii vor pleca de pe Aeroportul din Cluj la Kiev, Universitatea acceptind invitatia clubului local Dinamo de a juca luni, de la ora 16.00, un meci amical. Dupa joc, oltenii vor reveni in Banie. Florin Marin a spus: „Acest meci de verificare era programat sa se desfasoare in Cipru, dar evenimentele cunoscute au facut ca jocul sa fie aminat. Universitatea are de cistigat din acest meci, deoarece intilnim una dintre cele mai puternice echipe din Europa.“

Florin Marin a confirmat faptul ca doctorul Batineanu a intirziat 10-15 minute de la antrenamentul in care s-a accidentat Neamtu: „Batineanu a ramas, cu aprobarea mea, la hotel pentru rezolvarea unor probleme organizatorice. Era acolo insa cind s-a intimplat acel accident. Deci nu este adevarat ceea ce s-a publicat in presa despre acest caz.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS