22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportClovnii vorbesc de rid si copiii

Clovnii vorbesc de rid si copiii

• „Da’ de ce sa ia altu’ banii lu’ nea Gigi? – cam asa zise – bagam deci aproximatia! – singurul purtator de cuvint care exista in fotbalul craiovean, cind simti ca trebuie sa raspunda intr-un fel unui interlocutor care i se adresase aratindu-i obrazul cu degetul. Acu’, parca l-ai intelege – ca 6-700 de parai pe luna nu-s de colea – da’ sa se priceapa „ioc“ la fotbal si sa ia bani doar pentru ca e profesor in Mihai Viteazul si probabil doctor in tepe – ei, nu va ginditi chiar la Vlad Tepes! – asta numai unor pampalai li se poate intimpla (apropo, cititi alaturi cum portarul Nationalei de juniori, Nicolae Banica, moare de foame prin Craiova). Da’ asta este beleaua lor, beleaua noastra e ca respectivul clovn (sa fi vazut cum ne distra inainte, cind o lua razna pe la conferinte), care afla stirile de la ziaristi, desi ar trebui sa se intimple invers, este in timpul liber profesor (sau viceversa, o fi purtator in timpul liber?) si ne cam strica odraslele la caracter cu exemplul „stralucit“ pe care il da unui oras intreg, tradind oricind si orice numai sa nu ia altul banii lu’ nea Gigi. Da’ chiar, cu ce l-o ajuta pe Comandant si de ce nu s-ar descurca si fostii fotbalisti pe respectivul post, ca doar alde Stefan cel Mare si Mircea cel Batrin au tras, in cazurile fericite, doar la Poarta Stambulului si nu cu mingi, ci cu capete de turci.

• Acu’ nu bagam mina in foc, da’ cica tricourile alea rosii numai bune de Dinamo si – dupa Gigi Netoi si, mai ales, Viorel Ilinca – excelente pentru Universitatea, se transformara in portocalii dupa o noapte de chin si cautari disperate prin Bucuresti. Noua ne spuse povestea o croitoreasa din Capitala cu buricele degetelor julite si care plingea ca sefii au uitat s-o plateasca dupa ce a cusut vreo opt ore lei si paralei pe tricourile care ne vor face sa semanam cu Nationala Olandei. Sa fim cinstiti, n-am prea crezut-o, convingerea noastra fiind ca se ranise desfacind lei si aplicind catei pe niste tricouri rosii.

• La sedinta de analiza a CSM Craiova, viceprimarul Antonie Solomon se trezi cu ditamai inscriptia „Vincon“ pe peretele din spate. Daca pe leul de pe emblema Universitatii il vazu jumulit si deci mai jigarit decit moneda nationala, simpaticul viceprimar conchise ca nu-i mai prea convine nici numele de Solomon ca se termina la fel ca Vincon. Pai, domnu’ Aurica, lasa ca parca suna mai bine si asa, ca tot prin spatele matale noi mai citiram „Wiesana“ si „Topway“. Iti dai seama cum ar fi sunat Solomana sau, Doamne fereste, Solomway?

• Haideti sa raminem tot la primarie, da’ sa urcam o treapta. In primavara anului trecut, primarul Vasile Bulucea dadu ordin sa se faca un soi de Sala Polivalenta in Valea Vlaicii. Zis si facut, se apucara de treaba, ne promise ca pina in iunie 2001 va fi gata si ca va costa vreo 7-8 miliarde de lei. La un moment dat, pamintul se incapatina, zise „Au!“, si sala incepu sa-si faca singura subsol. Cum Ana lu’ Manole a fost doar una si si-a facut treaba de mult ajutindu-si sotul, nea Vasile o lua de la inceput cu sala si acum auzim ca va fi gata tot in iunie. Da’ 2002, si investitia a urcat cica la 40 de miliarde de lei. Pai, ce, sa rida velodromu’ de ea ca e prea ieftina?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS