Acasă Sport Stiri diverse

Stiri diverse

LUCESCU IL VREA PE HAGI ANTRENOR LA GALATA / Antrenorul Mircea Lucescu i-a propus lui Gheorghe Hagi sa devina antrenor principal al echipei Galatasaray, Lucescu urmind sa devina director tehnic in cadrul acestei grupari. Tehnicianul roman a recunoscut ca i-a facut aceasta propunere lui Hagi fara aprobarea Consiliului de Administratie al clubului turc. „I-am propus asta lui Hagi, deoarece impreuna vom putea duce echipa Galatasaray pe culmile fotbalului european. Nu i-am anuntat inca pe responsabilii gruparii turce, dar daca el va accepa propunerea mea, voi vorbi cu acestia. Ma gindesc ca eu as putea fi director tehnic, iar Hagi antrenor“, a spus Lucescu. Antrenorul Galatei si Hagi s-au intilnit marti noapte la resedinta din Istanbul a tehnicianului roman, aflata in cartierul Yesilkoy, dupa meciul Galatasaray-Liverpool.

FC NOVACI / Programul de pregatire al divizionarei C FC Novaci continua astazi cu un amical, in compania divizionarei A Astra Ploiesti. Acesta este cel de-al doilea meci pe care o echipa de Divizia C din Gorj il sustine in fata unei divizionare A. Lidera seriei a V-a din Divizia C, Gilortul Tg. Carbunesti a disputat in urma cu doua saptamini un amical in compania Universitatii Craiova, meci pe care echipa gorjeana l-a pierdut cu 1-2. Echipa pregatita de antrenorul Cornel Tigveanu a cistigat clar ultimele doua jocuri amicale sustinute in compania formatiilor Minerul Berbesti (4-0) si Minerul Matasari (3-1). Jocul cu Astra este programat la Novaci, de la ora 14.00. Cu aceasta ocazie va reveni in poarta echipei novacene si celebrul portar Rica Raducanu, legitimat de doi ani la echipa lui Relu Stefanoiu.

(M.P.)

AJF DOLJ / AJF Dolj a hotarit ieri aminarea inceperii returului Diviziei D, de pe 2 martie pe 9 martie, deoarece la sfirsitul acestei saptamini arbitrii vor fi prezenti la cursurile de instruire. De asemenea, AJF a prelungit perioada efectuarii de transferari de jucatori la nivelul Diviziei D si in saptamina 4-8 martie. Pe 2 si 3 martie, la Craiova se va desfasura consfatuirea arbitrilor divizionari din judetele Dolj, Olt, Giurgiu si Teleorman. Arbitrii vor da examenul pentru categoria I miine, de la ora 11, la Facultatea de Mecanica. La aceasta consfatuire va participa presedintele CCA, Nicolae Grigorescu.

(M.S.)

AJF GORJ / Arbitrii divizionari gorjeni vor participa la sfirsitul acestei saptamini la cursurile de instruire anuale. Arbitri din judetul Gorj au fost repartizati la Pitesti, unde vor mai sustine examenele anuale si cavalerii fluierului din judetele Arges, Vilcea si Teleorman. Cursul va fi sustinut de fostul arbitru international Nicolae Rainea, care va supraveghea si testarea arbitrilor. Comisia Judeteana de Arbitri Gorj are in componenta doar trei arbitri care activeaza la nivelul Diviziei C, Mihai Prunariu si Marius Zgovancu, Daniel Baloi. Simbata, arbitrii gorjeni de categoria II-a vor sustine la Pitesti examenul de promovare a categoriei I. Arbitrii de categoria I-a care indeplinesc conditiile regulamentare vor sustine examenul de promovare in Divizia C pe 31 martie, la Bucuresti.

(M.P.)

BLATTER A DAT DE BELEA / Cotidianul Daily Mail a anuntat ca presedintele FIFA, elvetianul Joseph Blatter, care va candida pentru un nou mandat in luna martie, ar fi cumparat voturi la alegerile care au avut loc in 1998. Publicatia citata noteaza ca fostul presedinte al FIFA, Joao Havelange, l-a desemnat drept succesor al sau pe Blatter, deoarece stia ca acesta nu-l va critica pentru activitatea depusa la presedintia forului international. Intr-o scrisoare adresata Federatiei Est-Africane de Fotbal, Joao Havelange a promis importante sume de bani in schimbul acordarii voturilor lui Blatter. „Departamentul financiar al FIFA va aloca suma de 50.000 de dolari pentru activitatea secretariatului federatiei dumneavoastra pentru urmatorii doi ani. Va rugam sa transmiteti FIFA numarul contului federatiei si adresa bancii cu care colaborati“, ar fi scris Joao Havelange in scrisoarea adresata Federatiei Est-Africane de Fotbal. Potrivit cotidianului citat, responsabilii federatiilor de fotbal din Arabia Saudita si Qatar au investit cinci milioane de dolari pentru finantarea alegerii lui Blatter.

(M.S.)

Exit mobile version