11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu Niculescu a marcat spectaculos

Radu Niculescu a marcat spectaculos

Cum era de asteptat, Liga Campionilor ne-a oferit marti seara meciuri spectaculoase si chiar rezultate surprinzatoare. Mentionam ca din aceasta etapa, a patra, celelalte patru meciuri s-au disputat aseara tirziu. Dar, sa vedem ce s-a intimplat marti, in primele doua grupe.

Grupa A

Bayern München 1

Boavista 0


Campionii Europei erau convinsi ca stilul portughezilor, cu jucatori tehnici prin excelenta, le va crea destule probleme. Asa ca Hitzfeld a pregatit cu atentie strategia partidei, atentionindu-si elevii, destul de distrati din vara incoace, sa nu-si asume prea multe riscuri. Totusi, desi au dominat prima repriza, nemtii nu au putut inscrie, asa ca dupa pauza au revenit decisi sa transeze cit mai rapid ostilitatile. Golul a intirziat insa, dar in cele din urma Santa Cruz a reusit sa marcheze in minutul 81. Pina atunci, ambele combatante isi trecusera in cont cite o bara.

Manchester United 5

Nantes 1


Hotarit lucru, francezii au mers in Anglia mai degraba in excursie. Nu de alta, dar antrenorul lor a hotarit sa-si menajeze citiva titulari (inclusiv pe Viorel Moldovan), considerind ca are treburi mult mai importante in campionat. Culmea este ca Nantes a deschis scorul, prin Da Rocha (’17), dar imediat, in minutul 18, Beckham a transformat o lovitura libera direct in vinclu. Dupa care a plouat cu goluri in poarta francezilor, scorul de 5-1 fiind finalizat prin reusitele lui Solskjaer (’31 si ’78), Silvestre (’38) si Van Nistelrooy (’63, din penalti).

Grupa B

AS Roma 3

Barcelona 0


Stadionul „Olimpic“ din Roma a fost arhiplin, italienii asteptind un meci pe muchie de cutit. Asa s-a si intimplat, doar in prima repriza insa. In partea a doua, oamenii lui Capello au „explodat“, facind de ris o echipa spaniola de nerecunoscut, golurile marcate de Emerson (’60), Montella (’74) si Tommasi (’90), demonstrind ca Barcelona se afla, deocamdata, pe un drum gresit. La oaspeti a evoluat si Rivaldo si, ca sa fim corecti, a fost si singurul care a jucat fotbal din trupa lui Rexach.

Galatasaray 1

Liverpool 1


Pe „Ali Sami Yen“ a fost un adevarat infern. Englezii au rezistat cu greu atmosferei, chiar daca Lucescu a fost nevoit sa alinieze o trupa fara multi titulari. Surprinzator, tehnicianul roman a inceput cu Radu Niculescu titular, desi turcii s-au impacat cam greu cu ideea. Radu s-a batut mult, s-a vazut totusi ca nu se intelege inca prea bine cu coechipierii, dar, in minutul 70 s-a desprins in stil de mare atacant de linga fundasii englezi si a marcat imparabil cu capul. Sarbatoarea turcilor a fost stricata din pacate de Heskey, care in minutul 79, profitind de indecizia fundasilor centrali ai Galatei, a egalat fructificind sec pasa subtila a lui Jari Litmanen.

Rezultatul partidei de la lstanbul reprezinta o gura de oxigen pentru echipa FC Barcelona, al carei parcurs in Liga Campionilor s-ar fi complicat destul de mult in cazul unei victorii a formatiei turce.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS