10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCirtu si-a cristalizat formula de echipa

Cirtu si-a cristalizat formula de echipa

– Domnule Sorin Cirtu, apreciati ca a fost util turneul din Antalya?

– Da. Am beneficiat de vreme si de terenuri bune, antrenamentele desfasurindu-se conform programului stabilit din tara pentru realizarea scopului urmarit. Adica atingerea factorului tehnico-tactic.

– Despre jocuri?

– Si partidele de verificare din Antalya au fost, intr-un fel, utile. Amicalele au avut si o parte negativa, ca sa zic asa. Am intilnit adversari care au evoluat impotriva noastra ca disperatii, adica folosind ca arma principala pentru rezultat duritatea in joc, ceea ce a prejudiciat ideea de meci amical. Sintem bucurosi ca n-am avut parte de accidentari din cauza excesului de zel al adversarilor. Nu-mi dau seama daca asa li se cere sau asa joaca ei. Metalurg Zaporoje si Lokomotiv Cita, ca sa va ofer doua exemple, au jucat la rupere.

– V-ati stabilit asupra unui „unsprezece“ de baza?

– Da, dar nu este mult schimbat fata de cel din turul campionatului. A plecat Cristescu, dar a venit Badea. Alte absente importante sint Sima si Sola, iar cu Mieila si cu Dorin Radoi vom vedea ce se intimpla pina la urma. Am insa solutii de inlocuire. Oricum, exista in lotul Extensivului citiva jucatori tineri, de perspectiva, care au dat randament: Velcovici, Ciuca, Murgan, Vodita, Stamin si altii. Ne putem baza pe ei, chiar daca evolutiile lor sint fluctuante, dar asta-i o caracteristica a jucatorului tinar. Cei noi, indeosebi cei tineri au nevoie de o perioada de acomodare. Cei care au fost in tur si acum nu mai sint in lotul nostru aveau o alta stare de spirit, un alt statut fata de cei care „vin“ acum.

– Obiectivul echipei este repromovarea?

– Dintotdeauna acesta a fost incercarea de a promova. Daca nu, nu cred ca se va face o gaura in cer. Concomitent cu promovarea in Divizia A, obiectivul Extensivului este si acela de a forma jucatori, o echipa competitiva si de a vinde jucatori.

– Prin valoare si ambitie, Extensivul pare a fi cea mai favorizata echipa din serie la promovare?

– Nu stiu ce sa spun. Toate echipele au sansa lor. Daca ar fi sa ne luam si dupa modificarile din lot, cred ca FC Bihor si CSM Resita par mai intarite dupa aceasta iarna. Ramine ca returul sa ne confirme dorintele noastre.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS