16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportExtensiv lucreaza acum dupa ora Romaniei

Extensiv lucreaza acum dupa ora Romaniei

Dupa o pregatire epuizanta de mai bine de doua saptamini pe care au efectuat-o in Antalya, jucatorii de la FC Extensiv au revenit miercuri seara in tara. Drumul de la Lara in Romania s-a facut in doua „reprize“, Cirtu hotarind ca elevii sai sa doarma in noaptea de marti spre miercuri la hotelul Sultan din Edirne, localitate situata la granita cu Bulgaria.

Doua victorii, un egal si doua infringeri

Evident ca in perioada petrecuta in Antalya tehnicienii divizionarei noastre B au urmarit ca, in afara antrenamentelor, sa testeze echipa in citeva jocuri amicale. Astfel, FC Extensiv a sustinut cinci partide in Turcia, soldate cu urmatoarele rezultate: 3-0 cu Köy Hizmetleri, 0-2 cu Vorskla Poltava, 0-0 cu Metalurg Zaporoje, 2-1 cu Tobol Kostanay si 0-1 cu Lokomotiv Gita. Evolutia echipei a fost oscilanta, dar era logic sa se intimple asa ceva din moment ce mai multi titulari din tur – Sima, Mieila, Sola, D. Radoi si Cristescu – au preferat in aceasta iarna sa-si schimbe „adresele“.

Practic, in prezent, Cirtu lucreaza sa omogenizeze din mers trupa olteana, desi ii va fi destul de greu pentru ca, exceptindu-l pe Badea, ceilalti jucatori vizati sa ocupe posturile libere – Vodita, Velcovici, Murgan sau Stamin – sint tineri si lipsiti de experienta.

Formula rulata cu precadere in turneul din Antalya a fost urmatoarea: Stoianov – Ghindeanu, Ciuca, Cotora, Vodita, Panc – Laczko, Badea, Murgan – Musat si Neagoe. Totusi, in calcule va intra cu siguranta si Robert Vancea (probabil in locul lui Vodita), care a evoluat mai putin in Antalya din cauza unei accidentari stupide (l-au ros bocancii in primul meci cu Köy Hizmtleri disputat pe un teren tare precum cimentul). Apoi, formula de care am pomenit s-ar mai putea modifica putin, Mindileac fiind cam de aceeasi valoare cu Stoianov, Velcovici demonstrind incet, incet, ca poate acoperi cu succes banda stinga, iar Buca are ca principal atu viteza cu care compenseaza oarecum diferenta de talie care il dezavantajeaza in disputa cu Musat.

Cazul Malaele

Scriam si din Antalya ca, la un moment dat, intre Sorin Cirtu si Armand Malaele a izbucnit un conflict in urma caruia talentatul „decar“ venit de la Tirgu Jiu si-a pierdut locul in echipa. Problema este delicata si n-ar fi exclus ca zilele urmatoare sa ne rezerve surprize. Oricum, Cirtu este decis sa-si respecte principiul ca orice mijlocas sa satisfaca in egala masura atit faza ofensiva, cit si cea defensiva, in timp ce Malaele nu pare deocamdata dispus sa accepte acuzele antrenorului sau. Sperind ca in cele din urma conflictul va avea un final fericit, sa adaugam ca miercuri seara, la sosirea echipei in Banie, Malaele a aflat ca Extensiv i-a inchiriat deja un apartament cu trei camere situat undeva in zona centrala a Baniei

Poate ramine si Radoi

Plecat prin Cipru sa dea probe la Sherif Tiraspol, Dorin Radoi se afla de citeva zile in Craiova si ieri a facut antrenament cu FC Extensiv. Deocamdata nu se stie daca Radoi va incepe returul tot in Banie, desi Cirtu a recunoscut ca Dorin este unul dintre preferatii sai si ar fi fericit sa se bazeze pe serviciile sale macar pina in vara.

Apoi, nici transferul lui Valeriu Mieila la Uralan Elista nu este definitivat, dar in acest caz nu par a fi probleme deosebite, rusii declarind ca fundasul craiovean este suficient de dotat pentru a intra in planurile lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS