22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportReturul incepe pe 3 martie

Returul incepe pe 3 martie

Pentru ca foarte multe dintre echipele care activeaza in campionatul judetean Gorj au inca mari probleme cu terenurile de joc, presedintele AJF, Ion Corlan, a ridicat din nou problema schimbarii structurii campionatului pentru anul viitor. Conducatorii echipelor au fost rugati sa isi puna la punct terenurile si sa realizeze macar o imprejmuire provizorie. Pina la 3 martie, reprezentantii AJF vor verifica terenurile, acestea trebuind sa aiba macar un vestiar pentru echipa oaspete, o trusa medicala si o targa. Dupa inceperea returului, delegatii echipelor vor fi convocati la o sedinta in care se va stabili daca in campionatul viitor Divizia D Gorj va avea aceeasi structura: „Daca nu se vor rezolva problemele cu care se confrunta echipele, vom ajunge la un campionat cu mai putine competitoare“, a spus Ion Corlan.

Returul campionatului va debuta pe 3 martie, iar sistemul de promovare va fi acelasi ca si in sezonul trecut. Din categoria Onoare vor promova primele doua clasate in locul ultimelor doua din Divizia D. In cazul promovarii la baraj a primei clasate, locul va fi ocupat de formatia situata pe locul trei in categoria Onoare. Pentru ca majoritatea echipelor nu au antrenori sau instructori calificati, AJF va organiza un curs de specialitate. Pe 25 februarie, la ora 10.00, sint convocati instructorii si antrenorii care se ocupa de pregatirea echipelor de copii si juniori, precum si cei de la echipele din Divizia D si Onoare, la o instruire. Pot participa si persoanele care doresc sa devina instructori sportivi.

Despre arbitrii gorjeni care vor conduce meciurile din campionatul judetean, vicepresedintele AJF, Mihai Prunariu, a spus: „Avem un lot imbatrinit, dar nu avem ce face deocamdata. Vom delega la jocuri mai multi arbitri tineri, insa dupa ce actuala promotie a scolii de arbitri va absolvi cursurile.“ Nu se mai admit interventii din partea conducerilor asociatiilor sportive pentru delegarea anumitor arbitri sau brigazi la meciuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS