12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDeputatii vor depune in sfirsit juramintul

Deputatii vor depune in sfirsit juramintul

Camera Deputatilor va organiza, pe 26 februarie, o sedinta solemna in care deputatii „vor rosti“ si vor semna juramintul de credinta fata de tara si popor, a declarat ieri secretarul Camerei Tudor Mohora (PSD). El a precizat ca acest fapt este necesar ca urmare a promulgarii Legii 8/2002 privind juramintul de credinta fata de tara si popor al senatorilor si deputatilor din Parlamentul Romaniei. Potrivit acestei legi, deputatii se angajeaza sa respecte Constitutia si legile tarii, sa apere democratia, drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor, suveranitatea, independenta, „unitatea si integritatea teritoriala a Romaniei“.

Ei „jura“ sa-si duca la indeplinire, „cu onoare si cu fidelitate“, mandatul incredintat de popor. Juramintul scris se rosteste si se semneaza de fiecare deputat si se incredinteaza spre pastrare presedintelui Camerei. Legea precizeaza ca refuzul de a depune acest juramint atrage invalidarea mandatului de parlamentar.

Conducerea Camerei Deputatilor va discuta cu liderii grupurilor parlamentare amanuntele legate de desfasurarea sedintei solemne, a spus Tudor Mohora. El crede ca, desi textul juramintului este „foarte scurt“, sedinta va dura mai mult timp, din cauza numarului mare de deputati.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS