10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomania a invins Spania

Romania a invins Spania

Reprezentativa de rugbi a Romaniei a invins simbata, la Constanta, cu scorul de 34-12 (19-7), selectionata Spaniei, in etapa a doua a Cupei Europene a Natiunilor. Echipa Romaniei, pregatita de antrenorul francez Bernard Charreyre, a reusit cinci eseuri, trei transformari si o lovitura de pedeapsa, in timp ce formatia spaniola a reusit doua eseuri si o transformare. Cei mai buni jucatori ai formatiei Romaniei au fost Ionut Tofan (Steaua Bucuresti), Petre Mitu (Aurillac), Razvan Mavrodin (Tarbes) si Gabriel Brezoianu (Bordeaux-Begles).

Selectionerul echipei Romaniei, francezul Bernard Charreyre, a spus ca formatia pe care o antreneaza a facut progrese vizibile in ultima perioada: „Echipa Romaniei este intr-un progres vizibil dupa meciul cu Portugalia, dar sint inca probleme de disciplina. Fara respectarea indicatiilor venite de la antrenori, e greu sa cistigi. Avem jucatori de valoare care pot iesi in evidenta doar atunci cind avem o evolutie buna la nivel colectiv. Sint foarte multe de pus la punct si acestea nu pot fi realizate decit atunci cind se va intelege acest lucru. Fara discutie, au fost doua eseuri care nu ne-au fost acordate. Eu zic ca trebuie sa jucam bine, indiferent de arbitraj, si nu trebuie uitat faptul ca venim din esalonul doi si, desi jucam frumos, mai avem un drum lung pina cind vom ajunge in elita“, a spus tehnicianul francez.

Capitanul selectionatei Romaniei, Petre Mitu, a declarat ca, in ciuda rezultatelor bune inregistrate recent, el si colegii sai mai au mult de muncit pentru a-si atinge obiectivele propuse. „Sintem obisnuiti cu orice teren. Nu ne-am apropiat de tot ceea ce ne cere antrenorul Charryere. Greul pentru noi de-abia acum a inceput. Cu timpul, printr-o pregatire adecvata si seriozitate, sper sa ne apropiem de cerintele formulate de antrenorul nostru. Din pacate, arbitrul care a oficiat la meciul cu Spania nu s-a ridicat la nivelul acestei competitii. Apreciez ca toti jucatorii echipei Romaniei au avut o prestatie destul de buna“, a spus Mitu.

In prima etapa a Cupei Europene a Natiunilor, Romania a invins, la Bucuresti, cu scorul de 44-17, selectionata Portugaliei. Reprezentativa Romaniei va intilni in etapa a treia a acestei competitii selectionata Olandei, intr-o partida care va avea loc pe 3 martie, la Amsterdam.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS