20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

Stiri diverse

Un barbat a murit chiar cind trecea prin cimitir

Dumitru Novac, de 47 de ani, din localitatea Dragotesti, judetul Gorj a fost gasit mort joi, 14 februarie, in cimitir. Acesta a fost descoperit de o femeie din localitate care se ducea la tamiiat. Nimeni nu stie ce s-ar fi putut intimpla cu barbatul. Acesta era cunoscut ca fiind o fire destul de linistita. Cadavrul a fost transportat la morga Spitalului „Tudor Vladimirescu“ pentru efectuarea necropsiei.

(M.D.)

Bucurestean prins la Calafat cu un pasaport fals

Lucratorii Politiei de Frontiera Calafat au retinut, in noaptea de 14 spre 15 februarie, un bucurestean care incerca sa iasa din tara cu un pasaport fals. Costel Nicolaescu, de 33 de ani, era dat in urmarire generala pentru tilharie si voia sa ajunga in Italia. „Acesta s-a prezentat in noaptea de 14 spre 15 februarie la Punctul de trecere a frontierei Calafat – iesire cu un pasaport fals. Pasaportul cu numarul 3976081 era pe numele Zdrentu Viorel Catalin, nascut la 24.06.1971, in Bucuresti. Documentul avea insa inlocuita fotografia cu a lui Costel Nicolaescu“, a precizat mr. Gheorghe Perisoreanu, din cadrul Politiei de Frontiera Calafat. Bucuresteanul era insotit de sora lui si de o amica italianca a acesteia. Costel Nicolaescu fusese condamnat la 7,5 ani de inchisoare, dar se sustragea de la ispasirea pedepsei. El a fost retinut, fiind acuzat de fals privind identitatea, uz de fals si tentativa de iesire din tara in scopul sustragerii de la executarea pedepsei.

(R.G.)

Hot de cartele telefonice pentru mobile

Politistii severineni, in colaborare cu cei din Baile Herculane, l-au identificat pe Aurelian Stroe, de 30 de ani, din Breznita Ocol-Mehedinti, asupra caruia au fost gasite 35 de cartele de telefonie mobila pe care le sustrasese de la SC SMT COM SRL Baile Herculane, in noaptea de 10 spre 11 februarie. Aurelian Stroe a fost predat Politiei Baile Herculane, pentru continuarea cercetarilor.

(F.L.)

Romii din Craiova s-au dezis de Cioara

In cadrul unei conferinte de presa organizate ieri, cele trei organizatii ale romilor din Craiova s-au delimitat de evenimentul petrecut luni noapte pe strada Corabia. Reprezentantii Comunitatii Etniei Romilor din Romania, ai Uniunii Libere a Romilor din Romania si ai Partidei Romilor au spus ca Gheorghe Cristinel, zis Cioara, domiciliat in Craiovita Noua – cel care l-a injunghiat pe taximetristul Marius Constantin Vasile – nu face parte din nici una din cele trei organizatii, si ca strada Corabia nu are nici o legatura cu zona Fata Luncii. Ei au mai precizat ca nu au nimic cu nici un taximetrist, dar nici acestia nu trebuie sa-si faca singuri dreptate. „Fiecare trebuie sa raspunda pentru faptele sale, in conformitate cu legile tarii, care sint aceleasi pentru toti“, au mai spus acestia.

(F.T.)

Nasu’ si-a gasit nasul

Petre Rosu, de 31 de ani, si Dumitru Garifal, de 26 de ani, ambii din Deva, au sustras marti, 12 februarie, geanta sefului de tren, in care erau bunuri in valoare de 72 de milioane de lei. Postul de Politie Transporturi Feroviare Craiova i-a predat pe infractori Parchetului. Pentru fapta comisa, ei risca o pedeapsa de la trei la 15 ani inchisoare.

(P.C.)

Incendii in Mehedinti

27 de incendii la vegetatia uscata si la maracinis au izbucnit, in ultimele zile, in Mehedinti. La fiecare dintre acestea a existat insa posibilitatea de propagare la padurea aflata in apropiere. Cauza acestor incendii a reprezentat-o focul in aer liber, folosit de cetateni pentru igienizarea terenurilor agricole. Au fost afectate indeosebi zonele de vegetatie uscata, aflate in apropierea localitatilor Timna, Balota, Prunisor, Corcova, Voloiac, Floresti, Husnicioara, Sisesti, Peri, Smadovita, Rocsoreni si Dumbrava. In perioada urmatoare vor avea loc numeroase controale pentru depistarea celor care pun in pericol fondul forestier.

(D.L.)

Jefuit in somn

Iulian Daniel Ciobanu, de 24 de ani, din Caransebes, a sustras miercuri, 13 februarie, sapte milioane de lei din mapa diplomat a lui Mega Vasile, din aceeasi localitate. Infractorul se afla in trenul rapid 261 si a comis furtul in timp ce victima dormea. Pentru fapta comisa, el risca o pedeapsa intre trei si 15 ani inchisoare.

(A.A.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS