14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportCiudateniile generalului Iordanescu

Ciudateniile generalului Iordanescu

• Desi majoritatea specialistilor au o parere contrara, antrenorul tricolorilor a apreciat pozitiv ritmul de joc al Nationalei in amicalul cu Franta, dar a spus ca este nemultumit de rezultat • Tehnicianul roman i-a criticat pe jucatorii care evolueaza in tara, dar nu a suflat nici o vorba despre prestatiile nesatisfacatoare ale lui Mutu si Adi Ilie • Stelea a spus ca nu este dezamagit ca nu a evoluat in meciul de pe „Stade de France“

Imediat dupa ce a revenit in tara, selectionerul Romaniei, Anghel Iordanescu, a facut o declaratie ciudata, spunind ca este nemultumit de rezultaul partidei amicale cu reprezentativa Frantei (1-2), dar este satisfacut de jocul fotbalistilor romani. „Consider ca a fost un meci util, in care echipa noastra a avut momente bune, dar au existat si altele in care jucatorii romani au fost pusi in dificultate si depasiti destul de usor. A contat si golul primit foarte repede, dintr-o dubla greseala a defensivei. Si cel de-al doilea gol a fost primit cu usurinta si putea fi evitat. Sint multumit de ritmul de joc al echipei noastre. Echipa Frantei a fost pusa de multe ori in dificultate. Putea fi si 3-0 pentru ei, dar putea fi si un rezultat mai bun pentru noi“, a spus antrenorul tricolorilor.

Aceasta declaratie i-a luat prin surprindere pe majoritatea specialistilor, care au considerat ca, din contra, o infringere la limita in fata campioanei mondiale si europene en-titre este un rezultat onorabil, dar evolutia echipei Romaniei a lasat mult de dorit, jocul lent si previzibil al tricolorilor neputindu-se compara cu fotbalul practicat de marile echipe ale lumii. Iordanescu a recunoscut totusi ca prestatia unora dintre elevii sai l-a dezamagit, dar s-a ferit sa faca nominalizari, spunind doar ca s-a cunoscut ca patru-cinci jucatori nu au inceput inca sezonul oficial. Este evident faptul ca „Generalul“ s-a referit la fotbalistii din campionatul intern (Lobont, Radoi, Rat, Soava), desi nici jucatorii care evolueaza in strainatate nu au rupt gura tirgului, exceptie facind Contra, Chivu si Ionel Ganea. Curios este si faptul ca Iordanescu a evitat sa comenteze evolutiile lui Adi Ilie si Mutu, marile deziluzii ale partidei de miercuri seara. Nu credem insa ca selectionerul Romaniei, recunoscut pentru profesionalismul sau, nu a observat minusurile din jocul Nationalei noastre, dar se pare ca el refuza sa le faca publice pina cind nu va gasi si modalitatile de indreptare a acestora.

Portarul Bogdan Stelea a spus ca este trist ca nu a evoluat in meciul cu echipa Frantei, dar nu este dezamagit: „Nu am primit vreo explicatie, dar nici nu am avut nevoie, pentru ca am fost rezerva.“ Iordanescu a precizat ca Stelea nu a contestat faptul ca nu a jucat. „Stelea este un jucator valoros si va fi folosit atunci cind voi crede eu de cuviinta“, a afirmat Iordanescu. La rindul sau, fostul selectioner al Romaniei, Gheorghe Hagi, care a fost prezent la partida de pe „Stade de France“, a dat dovada de diplomatie si a apreciat ca meciul cu reprezentativa Frantei s-a dovedit a fi un test util. „Echipa noastra a facut un meci bun. Pacat de golul primit rapid. Mi-a placut evolutia jucatorilor nostri. Putem privi viitorul echipei Romaniei cu incredere“, a spus Hagi.

Punind batista pe tambal, presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a spus ca meciul de miercuri a fost un spectacol si a apreciat pozitiv evolutia tricolorilor. „Oficialitatile franceze au felicitat echipa Romaniei pentru jocul facut“, a precizat Mircea Sandu, care pare sa fi luat de bune declaratiile diplomatice al francezilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS