13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSorin Cirtu cauta formula optima pentru retur

Sorin Cirtu cauta formula optima pentru retur

Oltenii intilnesc miine o echipa din Kazahstan

A trecut mai mult de o saptamina de cind Extensiv se afla in Antalya, Sorin Cirtu folosind aceasta perioada pentru antrenamente tehnico-tactice complexe, dar si pentru a testa – au fost pina acum trei amicale (3-0 cu Köy Hizmetleri, 0-2 cu Vorskla Poltava si 0-0 cu Metalurg Zaporoje) – diferite formule de echipa. Din fericire, timpul, nici cald, nici rece, cu temperaturi in jurul a 20 de grade, le-a permis craiovenilor sa-si desfasoare programul ca la carte, iar terenurile pe care s-au disputat meciurile – cu exceptia celui din Antalya, apartinind celor de la Hizmetleri – au fost destul de bune.

La aceasta ora, tehnicienii olteni cauta sa echilibreze oarecum echipa, destul de afectata dupa plecarile masive din aceasta iarna, Sima, Sola, Mieila, Cristescu si Radoi fiind jucatori de baza in tur. Daca Badea da semne clare ca se integreaza fara probleme in sistemul imaginat de Cirtu, Vodita, Ciuca, Velcovici, Stamin si Murgan au inca de tras, desi, in cele trei amicale disputate, au avut, fiecare dintre ei, si perioade destul de reusite. Dintre tinerii care se afla din belsug in lotul Extensivului, Velcovici si Murgan par a fi premiantii si n-ar fi exclus ca ambii sa fie titularizati in retur.

Ca sistem de joc, Sorin Cirtu pare tentat sa utilizeze mereu trei fundasi centrali, el folosindu-i in permanenta, alaturi de Cotora, pe Ciuca si pe Vodita. Aici, in centrul defensivei insa se simte plecarea lui Mieila, dar, sa nu uitam, il mai avem si pe Vancea, care, din cauza unei accidentari, nu a jucat in amicalele de pina acum. Zonele laterale par acoperite, Ghindeanu pe dreapta si Panc pe stinga avind intiietate. In linia de mijloc, Badea, Laczko si Malaele formeaza structura de baza, dar, din urma, vine tare Velcovici, un copil care abia a sarit de 17 ani. In atac, Neagoe, desi are 35 de ani, este si acum liderul incontestabil al compartimentului si va fi interesant de vazut ce partener ii va alege Cirtu dintre Musat, Buca si Murgan. Ca atacant, miercuri a venit in probe si Alexandru Vaidean (21 de ani), care are doua meciuri la dispozitie (miine – cu o echipa din Kazahstan si luni – cu una ruseasca) sa-l convinga pe Cirtu sa-l opreasca in lot. Cei doi portari, Stoianov si Mindileac, mi s-au parut de valori apropiate, asa ca oricare dintre ei poate fi titular.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS