13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMai e mult pina departe!

Mai e mult pina departe!

Meci amical

Franta – Romania 2-1

• Stadion „Stade de France“, spectatori: 65.000.

• Au marcat: Vieira ‘1, Petit ’26 / Ganea ’88.

Franta: Rame – Thuram, Christanval, Desailly, Candela – Pires, Petit (’46, Makelele), Zidane (’72, Carriere), Vieira (’46, Boghossian) – Dugarry (’60, Wiltord), Henry (’72, Trezeguet). Antrenor: Roger Lemerre.

Romania: Lobont – Radoi, Gh. Popescu, Chivu, – Contra (’87, Stoican), Ghioane, D. Munteanu, Rat (’46, Soava) – Mutu (’77, L.Rosu), V. Moldovan (’72, Pancu), A. Ilie (’46, I. Ganea). Antrenor: Anghel Iordanescu.

• A arbitrat: Dick van Egmond (Olanda).

Meciul de miercuri seara, de pe arena „Stade de France“, ne-a demonstrat inca o data ca fotbalul romanesc se afla cu mult in urma celui practicat de marile echipe ale lumii. Fotbalistii romani au jucat lent, previzibil, abuzind de pasele laterale, in timp ce „cocosii galici“, mult mai bine pregatiti fizic decit tricolorii, s-au bazat pe viteza si pe verticalizarea jocului.

Greselile individuale ne-au fost fatale

Fiind nevoit sa fortifice centrul apararii pentru a preintimpina „asalturile“ francezilor, Anghel Iordanescu a folosit un libero, Gica Popescu, si doi fundasi de marcaj, Radoi si Chivu, locul de pe flancul sting al acestuia din urma fiind luat de tinarul jucator rapidist Razvan Rat. Banda dreapta a formatiei noastre a fost acoperita in totalitate de Contra, Ghioane l-a marcat pe Zidane, iar Dorinel Munteanu a incercat sa faca legatura dintre blocul defensiv si linia de atac. In avanposturi a jucat V. Moldovan, care a fost secondat indeaproape de A. Ilie si Mutu. Sistemului folosit de Anghel Iordanescu nu i se poate reprosa mai nimic, pentru ca, pe parcursul meciului, tricolorii si-au creat noua ocazii de a marca, fructificind insa doar una, iar cele doua goluri pe care le-au primit au fost rezultatul unor greseli individuale. Scorul a fost deschis inca din primul minut de catre Vieira, care, nemarcat la sase metri de poarta, a reluat imparabil cu capul, si majorat in minutul 26 de catre Petit, al carui sut puternic de la 25 de metri l-a surprins nepregatit pe Lobont. Tricolorii puteau reduce din diferenta in minutul 31, cind V. Moldovan a fost faultat in careu, dar Mutu a executat previzibil lovitura de pedeapsa si portarul Rame a respins in corner. Golul de onoare al selectionatei noastre a fost marcat de bataiosul Ionel Ganea (’88), „foarfeca“ acestuia de la marginea careului mic lasindu-l fara replica pe Rame.

Iordanescu are mult de munca

Trebuie sa admitem ca scorul „strins“ inregistrat pe „Stade de France“ se datoreaza in special jucatorilor francezi, care nu prea s-au „omorit“ cu firea, ei fortind doar atit cit a fost nevoie pentru a-si asigura victoria. In perspectiva meciurilor din prelimiariile Campionatului European din 2004, Anghel Iordanescu va fi nevoit sa gaseasca solutiile optime pentru a imbunatati viteza de joc a formatiei noastre, dar mai ales va trebui sa „umble“ la psihicul unor jucatori foarte importanti pentru selectionata noastra, dar care in ultima vreme s-au dovedit a fi extrem de irascibili. Reprezentativi in acest sens sint Mutu si Adrian Ilie, jucatori de certa valoare, dar care in meciurile Nationalei par ca nu mai pot face fata responsabilitatilor lor.

Lemerre ne-a laudat

La conferinta de presa care a avut loc la sfirsitul meciului, Anghel Iordanescu a spus: „A fost un meci dificil deoarece multi dintre jucatorii nostri nu si-au reluat inca activitatea competitionala, campionatul intern urmind sa se reia peste trei saptamini, dupa o pauza de aproximativ doua luni. Consider ca nu ne-am pregatit bine din punct de vedere fizic“. Anghel Iordanescu a adaugat ca echipa Romaniei a avut multe momente bune pe parcursul meciului, dar si momente mai dificile, un lucru normal daca se tine cont de faptul ca francezii sint campioni mondiali. „Am inceput destul de slab, primul gol fiind primit prea devreme, in urma unei greseli a apararii noastre. Cel de-al doilea gol al echipei Frantei, chiar daca a fost spectaculos, a fost inscris tot din cauza unei greseli in defensiva“, a mai precizat Iordanescu. Selectionerul roman a recunoscut ca reprezentativa Frantei nu a fortat foarte mult in aceasta intilnire amicala. La rindul sau, antrenorul reprezentativei Frantei, Roger Lemerre, s-a declarat nemultumit de evolutia echipei sale, laudind totodata jocul prestat de tricolori: „Romanii au protejat excelent mingea. Este dificil sa practici un joc elaborat impotriva lor, deoarece ei stiu sa raspunda.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS