10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFocoasa Erika si chipesul Mike

Focoasa Erika si chipesul Mike

Chiar daca pina in prezent s-au „distins“ prin absenta oricaror rezultate notabile, sportivii romani care participa la Olimpiada de iarna de la Salt Lake City nu par deloc afectati de acest lucru, ci au cu totul alte probleme. Intr-un reportaj publicat zilele trecute in Gazeta Sporturilor, unii dintre sportivii nostri au spus ca sint nemultumiti de culoarea costumelor de prezentare, iar Erika Kovacs, pilot al echipei feminine de bob a tarii noastre, s-a plins ca a racit pentru ca nu a avut caciula! Totusi, in ciuda acestor inconveniente, sportiva noastra a spus ca se simte foarte bine in Satul Olimpic de la Salt Lake City unde, impreuna cu colega ei Maria Spirescu, se distreaza de minune incercind sa „agate“ baieti de la fereastra camerei lor. Mai mult decit atit, Erika a marturisit ca, desi este logodita, s-a indragostit iremediabil de Mike Gonzales, un pilot portorican de bob. Finalul acestei „telenovele“ romano-americane este, deocamdata, imprevizibil, dar, pentru a se incadra in stilul filmelor de gen, o sfatuim pe focoasa Erika s-o „sterga“ englezeste cu chipesul Mike si sa-l lase cu buza umflata pe logodnicul din tara. Asadar, cum unii dintre sportivii care reprezinta Romania la Olimpiada de iarna sint preocupati, in principal, de tinuta si de flirturi, nu va trebui sa fim surprinsi daca, la sfirsitul competitiei de la Salt Lake City, tara noastra va ocupa primul loc din coada clasamentului pe natiuni.

Romanii s-au clasat pe locuri „mari“

Gheorghe Chiper s-a situat, dupa incheierea programului scurt, pe pozitia a 23-a in clasamentul probei individuale masculine de patinaj artistic din cadrul Jocurilor Olimpice de la Salt Lake City. Primul loc in aceasta proba, dupa desfasurarea programului scurt, a fost ocupat de patinatorul rus Alexei Iagudin, pe pozitia a doua clasindu-se japonezul Takeshi Honda. Americanul Timothy Goebel s-a situat pe locul al treilea. Schioarea romana Alexandra Munteanu a ocupat locul al 33-lea in clasamentul final al probei olimpice de coborire, fiind cronometrata cu timpul de un minut, 46 de secunde si 29 de sutimi. Proba respectiva a fost cistigata de sportiva franceza Carole Montillet, care a inregistrat timpul de un minut, 39 de secunde si 56 de sutimi, pe locul al doilea clasindu-se italianca Isolde Kostner (un minut, 40 de secunde si o sutime). Medalia de bronz a revenit austriecei Renate Goetschl (un minut, 40 de secunde si 39 de sutimi). Biatlonistul roman Mihai Blaj a ocupat locul 42, cu timpul de 27 de minute, 25 de secunde si cinci sutimi, in proba de zece kilometri sprint. Proba a fost cistigata de norvegianul Ole-Einar Bjorndalen (24:51.3), medaliile de argint si bronz revenindu-le germanului Sven Fischer (25:19.2) si austriacului Wolfgang Perner (25:44.4). In proba feminina de biatlon 7,5 kilometri sprint, romanca Dana Cojocea a ocupat locul 55, cu timpul de 24 de minute, 17 secunde si trei sutimi, in timp ce Eva Tofalvi s-a clasat pe locul 61 (24:43.7), iar Alexandra Rusu pe locul 72 (27:20.0). Proba a fost cistigata de germanca Kati Wilhelm (20:41.4), medaliile de argint si bronz revenindu-le germancei Uschi Disl (20:57.0) si suedezei Magdalena Forsberg (21:20.4).

Ei sint campionii

In celelalte finale ale probelor olimpice disputate marti si miercuri la Salt Lake City, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Sarituri cu schiurile – trambulina de 120: 1. Simon Ammann (Elvetia), 2. Adam Malysz (Polonia), 3. Matti Hautamaeki (Finlanda); Schi alpin – combinata nordica: 1. Kjetil Andre Aamodt (Norvegia), 2. Bode Miller (SUA), 3. Benjamin Raich (Austria); Sanie feminin: 1. Sylke Otto (Germania), 2. Barbara Niedernhuber (Germnia), 3. Silke Kraushaar (Germania); Short-track – 1500 metri feminin: 1. Ko Gi-Hyun (Coreea de Sud), 2. Choi Eun-Kyung (Coreea de Sud); 3. Evghenia Radanova (Bulgaria).Proba feminina de schi fond, 10 km: 1. Bente Skari (Norvegia), 2. Olga Danilova (Rusia), 3. Iulia Cepalova (Rusia); Proba masculina de schi freestyle: 1. Janne Lathela (Finlanda), 2. Travis Mayer (SUA), 3. Richard Gay (Franta); Proba masculina de schi fond, 15 km: 1. Andrus Veerpalu (Estonia), 2. Frode Estil (Norvegia), 3. Jaak Mae (Estonia); Proba masculina de patinaj viteza, 500 metri: 1. Casey Fitzrandoplh (SUA), 2. Hiroyasu Shimizu (Japonia), 3. Kip Carpenter (SUA).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS