10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAsteptindu-i pe chinezi la negocieri

Asteptindu-i pe chinezi la negocieri

Ieri a fost prima zi de pregatire a formatiei Universitatea in Cipru, „cartierul general“ al oltenilor fiind stabilit la complexul hotelier Stavros din Larnaca. In aceasta seara este asteptat sa se alature lotului Universitatii si capitanul Flavius Stoican. Petrus Manta si Cezar Dinu se pregatesc la Bucuresti, la complexul „Doi cocosi“, si asteapta o clarificare in privinta imprumutului lor in China. Petrus Manta ne-a oferit ieri raspunsuri la intrebarile adresate.

– Care-i situatia ta actuala? Ai disparut din Craiova…

– N-am disparut, ci ma pregatesc, alaturi de Cezar Dinu, in Bucuresti. Echipa plecind in Cipru, antrenorul Florin Marin l-a rugat pe antrenorul echipei de Divizia C de la Straulesti (de la „Doi cocosi“) sa facem citeva sedinte de pregatire.

– Si simbata plecati in China?

– Asa am inteles si noi, dar la aceasta ora (ieri-dimineata – n.r.) inca nu stim foarte sigur. Nu stiu sa va spun numele echipei, nici liga. Zilele acestea urmeaza sa soseasca in Bucuresti reprezentantii acelei formatii din China. Poate vin chiar astazi (ieri – n.r.), inca nu stim. Si atunci se vor clarifica toate problemele. Probabil ca pina miine (astazi – n.r.), toate elementele necunoscute vor fi cunoscute deoarece, repet, ii asteptam pe chinezi. Oricum, daca plec in China, nu merg pentru proba de joc.

– La ce nivel esti cu pregatirea?

– Fata de intirzierea cu care eu am inceput in acest an pregatirea, este totusi bine! Evident, nu sint la capacitatea maxima, dar in scurt timp voi recupera timpul pierdut. In rest, totul este foarte bine. Ma refer la sanatate.

– Ce s-a intimplat cu oferta rusilor de la Uralan Elista? Ai dat o proba de joc in Antalya…

– Lotul echipei Uralan este acum in Cipru, unde participa la un stagiu de pregatire. De altfel, ma intelesesem cu oficialii acestei grupari sa avem o intilnire finala acolo, cind va ajunge in Cipru si delegatia Universitatii. Din cite am inteles eu, s-a perfectat si un meci de verificare intre echipele Uralan Elista si Universitatea. N-am finalizat negocierile cu rusii. Eu am fost in Antalya pentru discutii, nu pentru proba de joc. Dar am acceptat sa evoluez doar intr-o repriza, avind in vedere stadiul meu (de atunci) al pregatirii, lucru cunoscut de rusi. In consecinta, cei de la Uralan Elista nu si-au spus ultimul cuvint.

– Cum ramine atunci cu chinezii?

– Daca ma inteleg in zilele urmatoare cu oficialii echipei chineze, atunci simbata decolez spre Asia. Zilele acestea sint hotaritoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS