16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Stiri diverse

Contract intre CJAS si farmaciile din Gorj pe anul 2002

Doi delegati de la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate se vor deplasa la Tirgu Jiu, pentru a fi prezenti la incheierea contractului dintre CJAS – Gorj si farmaciile din judet. Cu toate ca CJAS semnase un act aditional valabil pina la 15 februarie, unele farmacii nu doreau sa dea medicamente gratuite si compensate. Sefa Casei de Asigurari de Sanatate Gorj, Speranta Vina, a spus: „Acest contract va fi semnat pe tot anul 2002 si speram ca nu vor mai fi probleme cu medicamentele.“

(M.D.)

Colegiul Medicilor va urmari calitatea actului medical

Greva declansata de medicii de familie a infuriat conducerea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), mai ales ca protestele oamenilor in halate albe au facut si o victima. Decesul femeii din Satu Mare, survenit din cauza neacordarii asistentei medicale de urgenta, a determinat CNAS sa solicite Colegiului Medicilor sa intervina in supravegherea calitatii actului medical. CNAS a ajuns la concluzia ca medicii de familie sint preocupati mai mult de bani si uita sa asigure serviciile medicale adecvate pacientului. Colegiul Medicilor va veghea asupra modului in care este respectata deontologia medicala, astfel incit nici un pacient sa nu aiba de suferit.

(C.C.)

Jos panourile publicitare ilegale!

Autoritatile locale s-au hotarit sa demoleze panourile publicitare amplasate ilegal in Craiova. Pe lista neagra se afla toate constructiile de acest tip pentru care nu s-au eliberat aprobari sau proprietarii nu au mai platit taxe de citiva ani. Mihai Dragu, viceprimarul Craiovei, spune ca actiunea de demontare a panourilor publicitare ridicate abuziv a dat rezultate, foarte multe firme care au in proprietate asemenea constructii demolindu-le singure: „Am intrat pentru inceput in zona garii, pe Rocada, unde au fost date jos toate panourile amplasate ilegal, fie de salariatii primariei, fie de proprietari“. Autoritatile locale sint hotarite sa incheie campania de demontare a panourilor atunci cind nu va mai exista nici o constructie de gen amplasata abuziv.

(C.C.)

Mai multi dependenti de dializa

Numarul persoanelor din Gorj care au nevoie de dializa a crescut. In prezent, la Spitalul Judetean Tirgu Jiu, se afla sub tratament 74 de persoane. Medicii au precizat ca fiecare bolnav are nevoie de aproximativ 50.000.000 de lei lunar pentru tratamentul specific. Unii dintre acestia nu respecta insa indicatiile cadrelor medicale.

(A.M.)

Bani pentru alunecarile de teren de la Svinita

Pentru rezolvarea problemei alunecarilor de teren din zona localitatilor Svinita si Dubova, reprezentantii prefecturii si ai Consiliului Judetean Mehedinti au solicitat sprijin Ministerului Administratiei Publice. Consiliul judetean va aloca pentru efectuarea lucrarilor opt miliarde de lei si au mai fost solicitate alte 12 miliarde de lei, printr-un proiect de hotarire care va fi dezbatut in sedinta de guvern din aceasta saptamina.

(D.L.)

Dupa ELECTROPUTERE vor fi privatizate IUG, TUFON si MAT

Privatizarea pare a „lovi“ in toate marile unitati industriale ale Craiovei; dupa ce GENERAL MOTORS a depus o oferta de privatizare pentru ELECTROPUTERE, pina la sfirsitul lunii februarie vor fi scoase la privatizare si Intreprinderea de Utilaj Greu (IUG) si TUFON. De aceeasi soarta va avea parte si societatea Masini Agricole Tractoare (MAT) SA, al carei anunt de privatizare va aparea la sfirsitul lunii martie.

(F.E.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS