12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAlb-albastrii au ajuns in Cipru

Alb-albastrii au ajuns in Cipru

• Universitatea va disputa sase partide de verificare cu echipe din Rusia, Ucraina si China • La revenirea in tara, oltenii vor juca, pe 2 martie, cu Astra
• Stoican se va alatura lotului miine seara

Alb-albastrii au plecat aseara in Cipru pentru un turneu de pregatire si jocuri de verificare, care va dura pina pe 27 februarie. Avind in vedere ultimele evenimente petrecute in lotul Universitatii – convocarea lui Stoican pentru amicalul cu Franta de asta-seara, renuntarea la Cristi Niculescu si la Mihaita Plesan, accidentarea lui G. Serban, vinzarea jucatorilor Manta si C. Dinu in China – in Tara Afroditei au ajuns aseara 23 de jucatori: Preda, D. Tudor, Neamtu – portari; C. Dobre, Craciunescu, Vochin, Rada, Baldovin, Dragomir, Grigorie, D. Alexa, Burca, Danciu, D. Rednic, Balace, Suleap, Frasineanu, V. Iacob, Vrajitoarea, Barcauan, Verdes, Vigariu, Silvasan – jucatori de cimp. Capitanul echipei, Flavius Stoican, se va alatura lotului miine seara, in jurul orei 20.00, cind va reveni de la Paris.

Ieri-dimineata, la cantonamentul din Lunca Jiului, sub supravegherea secunzilor Ciurea si Popovici, oltenii au efectuat o scurta sedinta de pregatire, iar dupa servirea mesei au plecat la Aeroportul International Otopeni, acolo facind jonctiunea cu antrenorul-manager Florin Marin. Inainte de decolare, tehnicianul Universitatii a spus: „Pentru turneul din Cipru am renuntat la M. Niculescu si la G. Serban, ultimul fiind accidentat (entorsa la genunchi). Nu l-am inclus pentru acest turneu pe mijlocasul Cristi Niculescu deoarece nu s-a rezolvat transferul lui la Universitatea, acesta fiind singurul motiv pentru care nu este acum in lotul nostru. Problema lui se va discuta in continuare. Pentru P. Manta si C. Dinu exista o oferta din China, dar nu stiu exact echipa si nici liga. Luni seara, jucatorii au fost anuntati ca vor pleca in China. Este o oferta avantajoasa pentru ei, asa ca au acceptat sa se duca pe continentul asiatic. In lot este inclus si Frasineanu, a carui revenire din retur la Universitatea este aproape rezolvata. Sint convins ca acest turneu din Cipru isi va atinge scopul in totalitate, bazindu-ma pe faptul ca acolo vom avea conditii foarte bune de pregatire. Vom juca sase meciuri de verificare, ultima partida fiind in compania unei echipe din Rusia. De altfel, intilnim acolo patru echipe din Rusia, una din Ucraina si una din China. Aceste jocuri de verificare imi vor da posibilitatea sa ma edific asupra potentialului fiecarui jucator, al echipei in sine. In plus, vom face si acumularile necesare din punct de vedere tehnico-tactic. Dupa aceasta perioada, ma voi stabili asupra «unsprezecelui» cu care voi incepe returul, primul meci urmind sa-l disputam la Bistrita“. La revenirea in Banie, Universitatea va juca un amical cu Astra, care se va disputa pe 2 martie, de la ora 15.00.

Referitor la declaratia surprinzatoare privind schimbarea obiectivului Universitatii – din locurile unu-patru in acela al evitarii retrogradarii -, managerul Universitatii a tinut sa-si precizeze inca o data punctul de vedere: „Acea declaratie n-am facut-o intr-un moment de suparare si nici n-am revenit asupra ei. Nu este un moment de suparare, ci o tensiune nefireasca creata in Craiova, in jurul echipei. Dupa perioada deosebita petrecuta in Bazna, evenimentele petrecute in Banie au creat o tensiune in care nu putem lucra. Si in acest conditii, nimeni din lume nu ar putea sa obtina rezultate favorabile. Ceea ce se intimpla acum la Craiova este incredibil. De aceea am propus schimbarea obiectivului, deoarece in aceste conditii nefiresti nu se pot obtine rezultate. Daca se vor linisti lucrurile, normal ca s-ar putea sa ne indeplinim obiectivul initial – locurile unu-patru – cu care am fost de acord si pentru care mi-am asumat responsabilitatea atunci cind am venit anul trecut la echipa. Sper ca lucrurile se vor potoli“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS