11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportU Carol I vizeaza turneul semifinal

U Carol I vizeaza turneul semifinal

Baschetbalistii craioveni sint invincibili pe propriul teren

Dupa disputarea a doua etape din returul campionatului Diviziei B de baschet masculin, formatia craioveana U Carol I ocupa locurile doi-trei. In prima etapa a returului, CST Alexandria a invins, pe propriul teren, cu 88-70, echipa U Carol I. Despre acest meci, tehnicianul gruparii din Banie, Marius Toma, a spus: „La Alexandria nu am putut alinia, din motive obiective, cea mai buna formula de echipa. Ionescu este accidentat si, din pacate, el nu va putea juca in urmatoarele doua-trei luni. Apoi, Paul Nicolae, unul dintre cei mai valorosi baschetbalisti ai echipei, a avut unele probleme medicale. In aceste conditii, cei din Alexandria au incercat sa ne invinga la o diferenta mai mare de 20 de puncte, asa cum i-am batut noi in tur, insa n-au reusit.“

In aceasta iarna, lotul echipei U Carol I a suferit unele modificari. Au plecat citiva jucatori de perspectiva, insa au fost cooptati in lot Jean Grigorie, un real cistig pentru tinara formatie craioveana, si Vlad Pop, care a mai evoluat la Rapid Bucuresti si Phoenix Rimnicu Vilcea.

Desi se confrunta cu probleme financiare, obiectivul celor de la U Carol I Craiova este calificarea la turneul semifinal de promovare. „Putem fi in primele sase echipe din Divizia B. In ultima vreme, randamentul echipei a crescut, ca urmare a faptului ca volumul de pregatire a fost mai mare.

Acest lucru se datoreaza conducerii FEFS, formata din Ion Rinderiu si George Burcea, care ne-a permis sa ne pregatim de trei pe saptamina in sala. Din pacate, la jocurile din deplasare, plecam in dimineata meciului, pentru ca nu avem bani sa ne cazam la hotel. Din aceasta cauza, jucatorii sint obositi mai ales in repriza secunda“, a spus tinarul antrenor Marius Toma.

In etapa viitoare, U Carol I se va deplasa la Turnu Severin, pentru meciul cu echipa locala Sporting, iar peste doua saptamini va juca acasa cu CSS Tirgu Jiu. „Vom cistiga fara probleme aceste doua jocuri si ne vom clasa pe locul doi in grupa. Asa ca obiectivul nostru – calificarea la turneul semifinal – poate fi realizabil“, a incheiat antrenorul Marius Toma.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS