8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomanii fac figuratie

Romanii fac figuratie

Sportivele romane Andreea Jakab si Daniela Oltean s-au clasat pe locurile 24, respectiv 29 in proba de 3.000 de metri patinaj viteza, din cadrul Jocurilor Olimpice de la Salt Lake City. Jakab a fost cronometrata cu timpul de patru minute, 17 secunde si trei sutimi, in timp ce Oltean a inregistrat timpul de patru minute, 21 de secunde si 73 de sutimi.

Proba respectiva a fost cistigata de patinatoarea germana Claudia Pechstein, care a stabilit un nou record mondial, parcurgind distanta de 3.000 metri intr-un interval de trei minute, 57 de secunde si 70 de sutimi. Pozitia a doua a fost ocupata de olandeza Renate Gronewold (trei minute, 58 de secunde si 94 de sutimi), medalia de bronz in aceasta proba revenindu-i canadiencei Cindy Klassen (trei minute, 58 de secunde si 94 de sutimi).

Sportivul roman Cristian Stanciu ocupa, dupa disputarea a doua manse din proba de sanie simplu, pozitia a 32-a din clasamentul provizoriu. Marian Tican se afla pe locul al 34-lea in aceasta ierarhie, iar Eugen Radu se situeaza pe pozitia a 48-a, penultima. Pe primul loc in clasamentul acestei probe se afla italianul Armin Zoeggeler.

In finalele probelor olimpice disputate duminica, la Salt Lake City, s-au inregistrat urmatoarele rezultate: Proba individuala masculina de combinata nordica: 1. Samppa Lajunen (Finlanda), 2. Jaakko Tallus (Finlanda), 3. Felix Gottwald (Austria); Proba masculina de coborire, schi alpin: 1. Fritz Strobl (Austria), 2. Lasse Kjus (Norvegia), 3. Stephan Eberharter (Austria); Proba de sarituri cu schiurile, K90: 1. Simon Ammann (Elvetia), 2. Sven Hannawald (Germania), 3. Adam Malysz (Polonia); Proba feminina de snowboard (half-pipe): 1. Kelly Clark (SUA), 2. Doriane Vidal (Franta), 3. Fabienne Reuteler (Elvetia).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS