10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCine este veriga slaba la Universitatea?

Cine este veriga slaba la Universitatea?

Dupa evenimentele din decembrie 1989, Universitatea a reusit eventul in editia ’90/’91. In editiile urmatoare, oltenii au reusit urmatoarele clasari: 4 (’91/’92), 3 (’92/’93), 2 (’93/’94), 2 (’94/’95), 4 (’95/’96), 11 (’96/’97), 8 (’97/’98), 13 (’98/99), 13 (’99/2000), 8 (2000/2001). Se observa ca in ultimii ani oltenii au avut emotii, aflindu-se in zona „nisipurilor miscatoare“. In aceasta perioada, Florin Marin a pregatit formatii la care obiectivul esential a fost evitarea retrogradarii (Farul, FC National, Rocar, Ceahlaul).

Adus in Banie exact dupa ce oltenii jucasera o finala a Cupei Romaniei (2000), Florin Marin i-a indepartat pe artizanii acelei reusite: Prunea, Vochin, Cristescu, Neagoe. A urmat istorica eliminare a Craiovei de catre necunoscutii de la Pobeda Prilep. Cum ar fi dorit Florin Marin sa fie liniste? Totusi, in acel tur de campionat, Universitatea a ajuns, la un moment dat, pe locul unu. Dupa ultima etapa, Florin Marin si-a inaintat demisia, motivind ca nu e liniste la Craiova, nu inainte de a goni doi titulari: Papura si Batrinu.

Dupa aproape un an, Florin Marin a revenit in Banie intr-un moment surprinzator, inlocuindu-l pe Bondrea. Acesta refuza si acum sa explice motivele demiterii sale, lasind astfel loc presupunerilor si rastalmacirilor. Aflat de citeva zile la Universitatea, Florin Marin si-a atras insa supararea suporterilor: n-a reusit sa invinga, pe „Ion Oblemenco“, pe Dinamo, apoi si-a incarcat palmaresul cu o rusinoasa eliminare din Cupa, cu Cimentul Fieni! Cum ar fi dorit Florin Marin sa fie liniste in Banie? Numit si manager general, ar fi trebuit sa adopte un alt mod de comportament in relatiile din afara terenului de joc.

I-am cunoscut – din ’90 incoace – pe toti conducatorii si antrenorii echipei. Dar nici unul nu s-a comportat asa cum a reactionat dinsul saptamina trecuta fata de un ziarist local. Cirtu a avut in urma cu ani unele probleme cu un ziar. Si Sorin este coleric ca Florin Marin. Dar Sorin l-a „taxat“ pe reprezentantul cotidianului respectiv intr-un mod decent, refuzind sa-i raspunda la intrebari. Pentru isprava de a fi adus in vitrina clubului Cupa si campionatul, Cirtu a fost balacarit in presa. A instituit „silenzio stampa“, dar n-a imbrincit, in fata camerelor de luat vederi, un reprezentant (si nu informator!) al mass-media. Pacat ca istoria nu poate fi data inapoi, nu pot fi retraite momentele de pe vremea cind Emeric Ienei a fost antrenorul Universitatii! A fost o desfatare! Tot asa cum antrenamentele lui Alexanco au fost o placere. Aud ca la meciul amical cu Gilortul, Florin Marin i-a admonestat deseori pe antrenorii oaspeti pentru „indrazneala“ de a fi opus rezistenta!

In concluzie, cine a creat aceasta tensiune in Banie? Sint convins ca nici presedintele Viorel Ilinca – un om, de altfel, echilibrat – nu aproba inabilitatea managerului general, dar nu are solutii de „remediere“. In acest context, declaratia potrivit careia pentru Universitatea evitarea retrogradarii ar fi o performanta, o consider o jignire la adresa clubului, jucatorilor si orasului. De fapt, care oras? Cine este acum „veriga slaba“ a Universitatii?

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS