11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEchipele LPS si-au disputat finala

Echipele LPS si-au disputat finala

Prima editie a campionatului judetean de minifotbal, competitie rezervata juniorilor, a reunit la start 15 echipe de la tot atitea licee si grupuri scolare din Gorj. Pentru a putea alcatui cele doua serii de cite opt echipe, organizatoarea competitiei, Asociatia Judeteana de Fotbal Gorj, a permis inscrierea a doua echipe de la Liceul cu Program Sportiv: LPS 1 – antrenor Cornel Tigveanu si LPS 2 – antrenor Ion Savulea. Alaturi de acestea au mai participat: Liceul Bilteni, Grupul Scolar Turceni, Grupul Scolar Tehnologic Nr. 1 din Tirgu Jiu, Colegiul National Spiru Haret, Liceul Nr. 2, Liceul Nr. 4, Liceul din Novaci, Liceul Nr. 5, Liceul din Rovinari, Colegiul National „Virgil Madgearu“, Colegiul National „Tudor Vladimirescu“, Liceul nr. 3 si Liceul din Matasari.

Meciurile s-au derulat pe durata a trei zile. S-au disputat cite doua reprize a cite 15 minute (sistem eliminatoriu), formula de joc fiind de 4+1. Comisia Judeteana de Arbitrii i-a delegat pentru a conduce jocurile din cadrul acestui turneu pe arbitrii Ion Coiculescu si Tiberiu Popescu. Dupa primele doua faze ale intrecerii au ramas in competitie cele doua echipe ale LPS, Grupul Tehnologic nr. 1 si Liceul din Matasari. In semifinale echipa LPS 1 a obtinut o victorie cu 5-0 in fata Grupului Scolar Tehnologic Nr. 1 iar LPS 2 a surclasat cu 13-0 echipa Liceului din Matasari.

In finala disputata duminica dupa-amiaza s-au intilnit cele doua echipe ale Liceului cu Program Sportiv. Fotbalistii, pregatiti aici de antrenorii Ion Savulea si Cornel Tigveanu, s-au dovedit a fi bine pregatiti, scorul fiind foarte strins pe parcursul celor doua reprize. Deoarece la expirarea timpului regulamentar de joc scorul era egal, 2-2, arbitrul Marius Zgovancu a dictat executarea a cite trei lovituri de departajare. Mai putin ghinionisti decit colegii lor de la clasa prof. Ion Savulea, fotbalistii de la LPS 1 au cistigat meciul cu scorul de 3-2.

Cum AJF Gorj nu a fost sprijinita de nici un sponsor local in organizarea intrecerii, premiile nu au fost foarte mari. Ocupantele primelor patru locuri au primit premii constind in mingi de joc si carti despre fotbal, precum si diplome. Un premiu special „Fair Play“ a fost acordat echipei din Turceni, pregatite chiar de arbitrul Marius Zgovancu, presedintele AJF, Ion Corlan, spunind ca fotbalistii de la acest liceu nu au vrut sa supere pe nimeni si n-au inscris nici un gol.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS