5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMircea Sandu sustine ca sintem curati

Mircea Sandu sustine ca sintem curati

Prestigiosul cotidian francez L’Equipe a scris in numarul de joi ca 19 delegatii participante la Campionatul Mondial de fotbal din 1998, printre care si cea a Romaniei, au primit autorizatii de a introduce pe teritoriul Frantei diverse produse farmaceutice, unele dintre acestea fiind interzise de Comitetul International Olimpic. L’Equipe a precizat ca Agentia pentru medicamente din Franta a trimis Ministerului francez al Tineretului si Sportului, in timpul Campionatului Mondial, o scrisoare insotita de copii ale autorizatiilor primite de cele 19 delegatii pentru a introduce pe teritoriul Frantei diverse produse farmaceutice, destinate jucatorilor si responsabililor delegatiilor. Cele 19 delegatii care au primit aceste autorizatii sint cele ale Arabiei Saudite, Austriei, Belgiei, Bulgariei, statului Chile, Coreei de Sud, Danemarcei, Spaniei, Statelor Unite, Scotiei, Iranului, Italiei, Japoniei, Marocului, Nigeriei, Norvegiei, Olandei, Angliei si Romaniei.

Presedintele Comisiei Nationale Antidoping, Ioan Dragan, a spus ca acuzatia de dopaj adusa echipei Romaniei este „o timpenie sinistra“. „Acuzatiile sint nefondate, iar articolul din L’Equipe nu este in regula. Eu am vazut lista propusa de medicul Pompiliu Popescu inainte de a pleca la Mondialele din Franta. Acea lista a fost avizata de INMS si apoi trimisa autoritatilor franceze spre aprobare. Francezii si-au dat acordul pentru importul medicamentelor respective, ceea ce nu ar fi fost posibil daca pe lista figurau substante interzise. In plus, jucatorii romani au fost supusi unor controale antidoping si nu s-a depistat nimic“, a adaugat presedintele Comisiei Nationale Antidoping.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Mircea Sandu, a spus ca informatiile publicate de cotidianul francez nu sint adevarate. „Noi sintem curati. Nici un jucator roman nu a fost depistat pozitiv. Voi studia presa franceza si apoi voi decide in ce mod vom actiona, pentru ca afirmatiile lor sint false“, a precizat presedintele FRF.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS